Varianter av amerikanske Wisteria

May 3

Varianter av amerikanske Wisteria

Wisteria er en flerårig vinranke som vokser raskt på tvers av områder i det sørøstlige USA. Grener vil nå som 50 fot med hengende blomstrer som invertert lilla blomster. Av fire varianter finnes i USA, anses eneste opprinnelig, Wisteria frutescens eller amerikanske Wisteria. Planter bærer 6 - til 12-tommers lang klynger av litt duftende lilla til hvite blossoms. Uten beskjæring, vil de belte trær og ta over landskap. Med beskjæring er vintreet en attraktiv tillegg til arbors, trellises og andre strukturer.

Wisteria floribunda (planter i slekten Heliotropium.) DC.--japanske blåregn

Dette er oppført som en eksotisk invasiv plante i Tennessee finnes distribuert fra Maine, ned den østlige kystlinjen i nesten alle statene til Florida og deretter vestover til Texas og nord til Illinois. Japansk wisteria er en av artene generelt solgt som hageplanter i USA. Noen av de populære kultivarene er Alba, som produserer hvite blomster; Carnea, som blomstrer kjøtt-rosa blomster; Longissima, som blomstrer lys lilla blomster i svært lang klynger; Longissima Alba, med hvite blomster og 15-tommers klynger; Macrobotrys, klynger med blomster 3 fot eller lenger, rødaktig-violet til fiolett; Praecox, med flere dverg, blå-lilla blomster; Purpurea, blomster lilla blomster; Rosea har blek rosa blomster, tippet lilla og er 18 inches lang; Red elefanter, med dype rosa til røde blomster og Violacea Plena, med doble rødlig fiolett blomster.

Wisteria---formosa Rehder P

Dette anlegget er bare funnet voksende i Louisiana og Florida, men er ikke en innfødt plante. Dette er hybrid resultatet av en kombinasjon av kinesiske og japanske wisteria nå funnet over hele sørøstlige USA.

Wisteria frutescens (L.) Poir. --Amerikansk blåregn

Dette er den eneste wisteria arten som er innfødt til USA. Det finnes i alle stater fra New York og Massachusetts i Nord, Vest Mississippi, Sør til Texas og øst til Florida. Denne vine har unscented blomster og tendens til å vokse i bottomlands eller våtmarker i naturen.

Wisteria sinensis (Sims) DC. -Kinesisk blåregn

Dette anlegget er oppført på listen invasiv plant Florida og Tennessee. Kinesisk wisteria selges som en anlegget i de fleste av det sørøstlige USA, og er den mest populære av arten på grunn av sin prangende og svært duftende blomstring om våren. Noen av de siste kultivarene er Alba, som er hvit og veldig duftende; Black Dragon, som er dobbelt og mørk lilla); Purpurea, som er blek lilla; Plena og Caroline, Variegata.