Vannskader på et laminat gulv

April 8

Vannskader på et laminat gulv

Vann eller fukt-skadet laminat er et alvorlig problem sjelden dekket av gulv produsentens garanti. Hvis skaden er omfattende og kvaliteten på den opprinnelige laminat er dårlig, er skifte hele gulvet et praktisk alternativ. Reparere innebærer å løfte gulvet, fikse fuktighet problemet, tørker området, erstatte skadede plankene og installere gulvet. Med omsorg, en laminat 8 mm eller tykkere tåler mange håndtering, og hvis det finnes samsvarende erstatning planker, en reparasjon er verdt forsøket.

Symptomer

Puffy, hovent og hevet planke kantene identifisere vannskader i laminat gulv. Vann-skadet laminat kopper og spenner på grunn av ujevn fuktighet distribusjon gjennom planke tykkelsen. Skadet laminat er vanligvis våtere på undersiden, så fuktighet er ikke synlige for øyet. Plankene svelle og komprimere sammen under, tvunget kantene oppover, skade låsemekanismen mellom plankene som holder det flytende gulvet på plass, forårsaker det å spenne.

Mulige årsaker

Med unntak av flom, finne kilden fuktighet er vanskelig. Hvis skaden er begrenset til en liten plass, kan problemet være resultatet av urin fra kjæledyr, feil akklimatisert planker, utslipp som ble stående for lenge eller noen feil forseglet ledd i et fuktig, for eksempel et bad. Hvis hele gulvet er cupping, kan du ha en langsom lekkasje fra et rør eller apparatet. Dårlig vedlikehold praksis, som vanlig våt mopping, kan være feil, eller laminat kan ha blitt installert over en uherdet konkrete subfloor.

Feilsøking

Ikke forsøk å erstatte noen laminat til fuktighet er identifisert og utbedret og området er helt tørt. Hvis du er i tvil, kan du se både en rørlegger og en gulv installert. Rørleggere bruker ofte fukt meter for å spore opprinnelsen til lekkasjer mens en gulv installert kan anbefale den beste måten å teste fuktighetsnivået i betong hvis du mistenker at et subfloor problem. Når problemet er løst, kan du bruke fans å tørke og hindre mold.

Potensielle løsninger

Hvis problemet er liten og du dyktige, kan du bruke en sirkelsag å fjerne skadede laminat og installere erstatning planker, men dette vil sannsynlig innebære noen trimmer, barbering og lime og implementeres tilnærming beste av fagfolk. Ellers er forsiktig løfte gulvet, fjerne og erstatte skadede plankene og installere i fjerning din best veddemål. Hvis du vil erstatte hele laminatgulvet, følger produsentens instruksjoner nøye.