Vannforbruk planter

May 16

I planter spiller vann en avgjørende rolle i opptak og levering av næringsstoffer og behandle viktig kjemiske funksjoner, som fotosyntesen. Planter får vann fra jorden rundt det gjennom sine røtter. Vannforbruk kan variere mye mellom arter og årstider.

Vann bevegelse

Planter opptak vann gjennom sine røtter av en prosess kalt kapillær action - når et stoff er trukket av en attraktiv kraft mot tyngdekraften. For eksempel vil et hjørne av et papirhåndkle dyppet i en kopp vann trekke vannet oppover. Planterøttene fungerer på samme måte ved å dra gjennom rør kalt vedvev fartøy. Vedvev skip bærer vann gjennom anlegget for ulike kjemiske funksjoner.

Kjemisk funksjoner

Vannforbruk er nødvendig for å drive fotosyntese i planter. Fotosyntesen er en prosess med å bruke solenergi konvertere vann og karbondioksid til sukker for mat. Oksygen er et avfallsprodukt av denne konverteringen. Videre vann brukes til å støtte anlegget opp ved å flytte fra utsiden til innsiden anlegget celler, kalt osmose. Vann er også nødvendig å kjøle anlegget, kalt transpirasjon. Gjennom transpirasjon, vann reiser til bladene av vedvev fartøy og utvisning gjennom stomata eller små hull.

Vann forbruk av C3 og C4

Det finnes tre typer fotosyntesen (C3, C4 og CAM) knyttet til vann inntak av planter. Av tre er C3 den vanligste blant planter. C3 planter har sine stomata åpen på dagtid og fotosyntese oppstår i bladene. Fordampning skjer på stomata å holde anlegget kjølig, og dette også trekker næringsstoffer og mer vann oppover. Men dette systemet forårsaker anlegget å miste mye vann og kan føre til dehydrering. C4 planter har også sine stomata åpner i løpet av dagen. men er de i stand til photosynthesize raskere deretter C3 planter. Siden fotosyntese skjer i indre cellene i C4 planter, er stomata stengt mer, som reduserer vann tapt gjennom transpirasjon. Det er flere tusen typer C4 planter, inkludert korn.

Vannforbruk CAM planter

CAM står for Crassulacean syre metabolisme fotosyntese og brukes av planter i tørre områder, for eksempel kaktus. Gjennom CAM, er stomata stengt i løpet av dagen og åpnet natten. Denne prosessen kan anlegget for å redusere transpirasjon fra fordampning, som er mye tregere om natten. Videre i ekstrem tørke og tørre forhold er CAM planter kjøpedyktig oppbevare stomata stengt for perioder. Dette kalles CAM-tomgang og brukes slippe blader eller gå sovende.