Vann temperatur påvirker lengden på tiden snittblomster sist?

February 26

Vann temperatur påvirker lengden på tiden snittblomster sist?

Snittblomster har lenge vært en verdsatt kilde og skjønnhet i hjem. De får vanligvis å gi hurrarop på spesielle anledninger, for eksempel fødselsdager, ferier, baby dusj og jubileer. Om blomster er kjøpt og hentet hjem eller kuttet fra bakgården, de aldri virker til å vare lenge nok. Blomsterelskere kan forlenge levetiden til blomsteroppsatser med minimal kostnad og innsats ved å kontrollere alt fra hvordan stilkene kuttes med temperaturen på vannet der de er plassert.

Kutte blomster

Når du legger blomster i en vase, har vann i vase før du begynner å legge blomster. Trim nederst på hver stilk umiddelbart før du plasserer dem i vannet. Bruk skarpe avklipt eller liten beskjæringssakser for å bekkasin bunnen i 45-graders vinkel. Dette skaper en større overflate nederst på stilken og tillater blomsten til å absorbere så mye vann som mulig. Tar et øyeblikk å fullføre dette trinnet vil hjelpe din blomster vare lenger enn de ellers ville. Hvis du kutte blomster i hagen for å ta inn i huset, bære en liten bøtte vann å sette dem i umiddelbart, slik at stilkene ikke tørke ut.

Vann tilsetningsstoffer

Legg noen dråper blekemiddel til vannet i vasen å øke levetiden til din snittblomster. Blekemiddel dreper alle sykdomsfremkallende organismer som kan være i vannet og ville hjelpe oppbevare din anlegg fra begynnelsen å dø for tidlig. Du kan også bruke en god kommersiell kutt-blomst mat, hvis du foretrekker.

Vanntemperaturen

Temperaturen på vannet påvirker hvor lenge snittblomster vil vare. For de fleste blomster, kan du bruke varmt vann, ca 100-110 grader Fahrenheit. Vannet skal føle seg komfortabelt varm å berøre, ikke varmt. Blomstene er stand til å absorbere varmt vann raskt skyldes at varmt vannmolekyler flytte raskere enn kaldt. Raskere blomster kan absorbere vann og næringsstoffer etter at de er kuttet, jo lenger de vil vare. Et unntak til denne regelen er blomstene, som tulipaner og hyacinths, som ikke vil reagerer godt varmt vann. Alltid bruke kaldt vann for disse.

Tips og triks

Aldri trim blomster, spesielt stor seg, med saks. Dermed kan knuse eller dele stilkene, noe som resulterer i en mye kortere levetid for din bukett. Hvis legge grønne til en blomst arrangement, skrape utsiden av grenen nær bunnen, og dele grenen for en tomme eller to, øke vannabsorpsjon.