Vann ledning i planter

March 13

Vann ledning i planter

Vann er avgjørende for overlevelse av planter. Alle planter, trær busker til blomster, bruke vann for å lage mat. Vann tilbyr også planter med viktige næringsstoffene de trenger for å overleve og vokse. For å maksimere potensialet i vann, planter oppførsel eller transport, vann gjennom kroppen. Ledning involverer mange deler av en plante, fra sine røtter og forlater til spesielle internalisert celler, og inneholder en rekke biologiske prosesser.

Røtter og ledning

Vann inn planter gjennom røttene. Røtter absorbere både fuktighet og næringsstoffer fra jorda. Vannet absorberer gjennom tre lag med roten celler før den når i transport celler, eller vedvev, som utfører det gjennom en plante. Det første cellen nivået, cortex, består av ytre huden av røttene. Cellene i cortex trekke fuktighet fra jord og gjennomføre det til endodermis, cortex's innerste laget. Endodermis hindrer vann og næringsstoffer lekker ut av anlegget under ledning fra røttene. Etter å ha passert gjennom dette laget, gjennomføre røttene vann gjennom pericycle, celle laget som forbinder ytre lag av røttene til kroppen av anlegget. Vedvev celler plukke opp vann i pericycle og gjennomføre det gjennom resten av anlegget.

Ledning via vedvev

Vedvev serverer den viktigste rollen i gjennomføring av vann i planter. Disse spesialiserte celler reise gjennom hel fabrikk. Vedvev celler gjennomføre vann fra pericycle, i røttene av en plante til bladene. Når den når bladene, spiller vann en rolle i fotosyntesen, der planter lage mat. Vedvev celler reise gjennom spesialiserte rør i planter som finnes for gjennomføring av vann. Phloem, et annet system av celler og rør, tjener en lignende funksjon til vedvev, men transporterer næringsstoffer og sukker. Ringene i en trestamme er dannet av vedvev.

Rollen av transpirasjon

Transpirasjon innebærer fordampning av vann i planter. Denne prosessen spiller en viktig rolle i vann ledning i planter. Planter har kunnskaper av transpirasjon og bruke prosessen som leverer en jevn strøm av ferskvann til bladene. Fordi transpirasjon resulterer i tap av fuktighet fra en plante, begynne røttene av en plante gjennomføre vann fra jord til vedvev transpirasjon forekommer. Transpirasjon oppstår i alle planter, fra den minste blomstrende planter til de største trærne. Det er gjennom denne prosessen at planter sørge for vanlig gjennomføring av ferskvann.

Blader og ledning

Blader ta del i gjennomføring av vann gjennom planter ikke bare gjennom transpirasjon, men også gjennom anvendelse av trykk til grener og stammer. Blader be"" vann fra planter ved å øve press på det interne systemet av en plante som forårsaker vedvev å bringe vann til bladene. Ledningsevne blader varierer mye fra Art til Art og er knyttet til en rekke situasjoner. Store blader krever mer vann for å holde seg frisk og vellykket photosynthesize enn små blader. Tørke-resistente anlegget blader ikke øve så mye ledningsevne som bladene av saftige planter, som lagrer fuktighet over lengre til fordel for planter.