Vann klorforbindelser fjerning

November 30

Vannet klor fjerning er en prosess som gjør vann mer drikkevann for planter, fisk og folk. Du kan fjerne klor selv eller kjøpe dechlorinating produkter som aktivert karbon filtre. Klor er grønnlig gul og lukter en flaske blekemiddel eller svømmebasseng.

Vann for planter

Fjerner klor er en god idé for plantene. For å fjerne klor fra vann, plass mengden vann du trenger i en beholder med et stort område, for eksempel en 5-gallon bøtte eller gamle spaghetti potten. La vann sitte for et par dager i skyggen. Hvis du er bekymret for plantene inntak av klor, bør du tenke på deg også. Fordi klor vil spre seg som en gass, forhindrer plassere den utenfor huset deg fra inhalere damper.

Du kan også koke vannet å fjerne klor. Dette bruker mer energi enn la det sitte ute, men det tar mindre tid. Kok vannet i noen minutter og la den avkjøles. Ikke vann planter med varmt vann.

Vann for fisk

Vann som brukes for akvarier må ha klor fjernet. Dechlorinators er billig og du kan behandle de fleste tanker for et år for mindre enn $10. Dechlorinator er lagt til vannet for å nøytralisere klor. Det finnes flere varianter å velge mellom, inkludert produkter med tilsetningsstoffer som redusere stress, gir ekstra næring og bedre hud forhold.

For best resultat, følg instruksjonene på pakken av dechlorinator. Behandle bare nye vannet du plasserer i tanken. Prosessen tar mindre enn fem minutter.

Vann for folk

En aktivert kullfilter systemet er en effektiv metode for å fjerne klor fra drikkevannet. Det vil også fjerne plantevernmidler, radon, volitile organiske forbindelser, bly og kvikksølv, ifølge Michigan State samarbeidende forlengelse Service (se referanser). Forvent å betale mellom $20 og $600 i 2009 for et slikt system.

Aktivt kull er kull som er behandlet med oksygen. Oksygen blir en porøs overflate som absorberer urenheter, som klor trekull. Erstatte filteret ofte foreskrevet på pakken. Når de porøse aktivt karbon er full, slutter filteret å fungere.