Vann-kjærlig planter & trær

August 23

Vann-kjærlig planter & trær

Hvis du har en kanalen, strømmen, elv eller tjern på det, kan landskapsarbeid være litt mer utfordrende enn gjennomsnittlig plenen. Mens alle planter trenger vann, kan ikke alle planter stå å ha sine røtter våt. For mange planter, vil å ha konstant våt røtter føre sine røtter å råtne. Men det er mange planter, funnet langs bekker og myrer, som vil elske levende langs din vannvei.

Løvtrær

Mange streamside trær vil vokse i våtrom av plenen. Elven bjørk Betula nigra håndterer ikke bare våte føtter, det kan også tåle tørke og høy varme. Elven bjørk har attraktive peeling bark og vokser i klumper. Sølv lønn "Acer saccharinum" er en raskt voksende treet som også gjør det bra på vannkanten, men det har svak tre og kan slippe grener i sterk vind. Sycamore "Platanus occidentalis" er en stor staselige treet med uvanlig lyse hvite bark på toppen av treet og mørkere shedding bark nederst. Sycamore elsker vann og vil gjøre godt i lavtliggende områder eller streamside. Det er flere vann tolerant eik trær inkludert sumpen hvit eik "Quercus bicolor," som foretrekker syre jord og tåler tørke og den pin eik "Quecus palustris," som produserer også fargerik fall løvverk. Sivet Pors elsker vann og faktisk, de skal ikke være plantet i nærheten din drenering rør fordi sine røtter vil tette din seg. Cottonwoods, alders og aske er også godt egnet til våt miljøer selv om cottonwoods løslate mange små frø på løvetann som strukturer.

Bartrær

Den beste bartre for streamside eller i våtrom er bald cypress "Taxodium distichum." Bald cypress er en av de få løvfellende bartre og har nåler som oransje høsten. Tamarack, "Larix laricina," er en annen løvfellende bartre som gjør det bra i våtrom og som blir gule høsten. Hvit Cedar "hvit sypress," samt loblolly og slash furu er alle evergreens som også i nærheten av vann.

Busker

Som en familie er dogwoods godt egnet for våtrom. Silkeaktig dogwood «Cornus amomum» vokser til 10 feet og har kremfargede blomster våren. Redtwig dogwood «Cornus sericea,"en kortere dogwood, har slående rød ny vekst. Amerikansk eldre "Sambuscus canadensis" gjør godt med våte føtter, samt kortere willows. Sweetspires, summersweets og sweetshrubs, "Itea virginica," "Clethra alnifolia" og "Calycanthus floridus" henholdsvis gjøre vel ikke bare i våtrom men også i skyggen. De produserer velduftende blomster. En holly asplenifolia «Ilex verticillata,» gjør det bra i våt jord eller sumper er men løvfellende, slippe sine blader om høsten. Shrubby cinquefoil, arrowwood, viburnums og asplenifolia også liker å være plantet i nærheten av vann.

Landskap planter

Mange vann tolerant ettårige og stauder kan fylle ut din våtrom. Du bør begynne med små anlegg slik de tilpasse seg de våte forholdene som de vokser. Cattail er en opplagt plante som gjør godt på kanten av elver eller i grøfter. Andre vann-kjærlig planter inkluderer bregner, Siv, marsh marigold, sneller, mints og ulike flagg som gult flagg, blått flagg, sørlige blått flagg og sweet flagg. Iriser foretrekker våt jord og gjøre det bra i sol eller skygge. Cardinal blomst og stor lobelia både tilpasse seg godt til våte forhold og canna lillies kan dyrkes i vannet, men ikke overleve ekstremt kalde vintre.