Vann baller for planter

January 25

Det er ofte et dilemma om hva du skal gjøre med vanner når avgårde for en ferie; skal en vennlig nabo stå en nøkkel, eller bør de være mettet før du reiser og deretter du håpe på best? Flere produkter på markedet kan hjelpe med dette problemet. Vann baller eller globes kan være plantet i blomsterpotter eller beholdere og fylt med vann å sakte sive fuktighet i potten.

Identifikasjon

Vann baller er glass eller plast baller som sitter på toppen av en spiker. Dette spiker er da presset inn jord rundt røttene av anlegget. Kulene kan være ganske fargerike og er vanligvis laget av munnblåst glass, men noen billigere plast baller er tilgjengelig. Vann baller kan selv vann en plante, vanligvis to uker før ballen må etterfylles.

Produktvariasjoner

Flere produkter har samme funksjon, men fungerer på forskjellige måter. Anlegget barnepike og plante Minder produktene kommer som to separate deler. En terracotta topp trykkes i jorden, mens en flyttbar vann ball hindrer at røtter av stadig fjerne topp påfyll med vann. Aqua verden kommer som en solid enhet av en blåst glass ball på toppen av en blåst glass topp. Dette pleier å være mer fargerik produktene, snu hele ballen systemet til en funksjon i stedet for bare en bekvemmelighet.

Hvordan virker de?

Terracotta spike produktene fungerer ved å bruke flyttbare ballen til å holde et reservoar av vann, som langsomt siver gjennom terracotta spiker i jorden, holde anlegget stadig fuktig. Alt-i-ett produktene fungerer ved å slippe oksygen tilbake i verden når jorda har tørket ut, som utløser utgivelsen av vann ned spiker i jorden; regulere vann til røttene bare som, og når nødvendig.

Fordeler

Langsom utgivelsen av vannet betyr at planter kan overlates til egne enheter for en viss tid. Dette kan være nyttig når du tar ferie eller vanskelig å nå planter som de i hengende kurver. Retning av vann rett til roten også minsker risikoen for sykdom av utrydde alle vann splash på blader fra vanning bokser eller andre vanning metoder. Planter er vannet sakte, derfor redusere risiko for overwatering.

Ulemper

Det er lett å glemme dette selv vanning metoder. Regelmessig må ballen fylles så anlegget kan fortsatt bli vannet. Alt-i-ett baller har en tendens til å tette opp på grunn av vannet filtrere ut gjennom bunnen av spiker; derfor trenger de å bli renset ut hver gang en stund. Alle vann ballen produkter har tendens til være toppen tunge, med volumet av vann lagret i ballene; Det er viktig at bunnen pigg delene er skjøvet grundig i potten å hindre dem toppling over. Dette betyr også at dette ikke er en effektiv metode for vanning for grunt forankret planter.