Vanlige veps

June 3

Vanlige veps

En veps er navnet for stikkende medlem av Hymenoptera orden av insekter. De er knyttet til både bier og maur. Det er mer enn 20.000 kjente typer veps hele verden (med unntak av polarområdene). Veps er vanligvis kategoriseres i tre grupper: parasittiske, sosiale og ensom.

Yellow Jackets

Yellow jackets faller inn i kategorien sosiale veps. De er identifisert med de gule og svarte kroppen tegninger (striper), som ligner en honningbie. De pleier å være på de små side, alt fra en halv til tre fjerdedeler av en tomme lang. Yellow jackets spiser andre insekter, men er kjent for sin affinitet for sukker og proteiner, som ofte vises på piknik og griller, spesielt i sensommeren.

Mud Daubers

Mud daubers kan identifiseres på to måter: livet er svært slank, ser tråd-lignende, og reiret er laget av gjørme. Disse veps faller inn i kategorien ensom og varierer mellom tre kvarter og tommer lang. De kommer i en rekke farger, inkludert flat sort, iriserende blåsvart og gul. Fordi de er ensomme, er ikke aggressiv og mate edderkopper til deres unge, de ofte anses nyttig med skadedyrbekjempelse.

Papir veps

Papir veps kalles så på grunn av død ved og plante fiber for å gjøre reiret. Disse anlegget og tre fiber er blandet med veps spytt å danne et reir ofte formet som en opp-ned paraply, gi disse veps sine andre navn, paraply veps. Kategorisert som sosiale veps, varierer de fra en halv til en og en firedel tommer i lengde. Disse insekter regnes også gunstig for Skadedyrkontroll, spesielt rundt hagene. papir veps elsker å spise larvene.

Hornets

Hornets er en slags sosiale veps. Større enn de fleste arter av veps, deres sting er også mer smertefulle. Hornets kan nå opp til to og tre inches i lengde. Denne type veps får ekstremt aggressive når reiret er forstyrret, noe som gjør dem mer farlig enn andre veps. De som papir veps, bruk døde tre og plante fiber for å gjøre reiret. Imidlertid reiret finnes med bare én inngang (mens papir veps hekker har flere åpninger for tilgang), og byggingen av reiret etterlater en stripete mønster innpakning rundt den.