Vanlige problemer med tomater snu gult

September 9

Vanlige problemer med tomater snu gult

Tomater er dyrket i både boliger og kommersielle hager for deres nærende salgsverdi og bruk i kulinariske retter. Friske tomater er en kilde til vitamin C, vitamin A og lykopen. Det er dusinvis av varianter av tomatplanter, hver er utsatt for ulike skadedyr og sykdommer. Hvis du vokser tomater i din hage og opplever gulfarging eller misfarging av frukten, er riktig identifikasjon av årsaken nødvendig.

Grønn eller gul skuldre

Store gule flekker eller flekker på den øvre delen av frukten nær stammen kan være et resultat av gule skulder. Denne tilstanden oppstår på frukt selv og kan skyldes lavt kaliumnivå i jord, kalde og våte forhold eller høye temperaturer.

Det er ingen måte å reversere effektene av gule skulder, men du kan ta tiltak for å hindre dette problemet. Fremme sunn vekst og hindre gule skulder ved å sikre at jorda forblir fuktig, drenert og rike i organisk materiale. Tomater skal få litt skygge under varme forhold å hindre over eksponering og jord pH bør ikke overstige 6.7.

Tomat oppdaget Wilt

Tomat oppdaget wilt (TSWV) eller impatiens nekrotisk spot tospoviruses (INSV) kan også føre til gulfarging. Tomatplanter med denne sykdommen skjerm gule flekker på frukt, tilstedeværelse av lilla eller brune flekker på blader, stilk cankers og stammen striper. Blomst Trips er ansvarlig for å spre denne sykdommen fra en fabrikk til en annen.

Tradisjonelt denne sykdommen bare oppstår i kommersielle sammenhenger, men nylig det har blitt dokumentert i sporadisk hjemmesiden hage. Bare effektiv kontroll metoden er å ødelegge infiserte planter.

Sunscald

Sunscald fører til utsiden av tomat å bli gul, innskrumpet og senket fra resten av frukt. Denne tilstanden er forårsaket av langvarig eksponering for sollys og høye temperaturer. Vev av anlegget bør aldri overstige 85 grader Fahrenheit. I sjeldne tilfeller kan at vev av anlegget overskrider en temperatur på 103 grader Fahrenheit, frukt vises og falle fra anlegget.

Den beste metoden for forebygging er å sikre at blader av planten er sunt og gir beskyttelse for frukt. Gir ekstra skygge hvis temperaturen stiger over nevnte nivåene.

Catfacing

I noen tilfeller kan catfacing føre til gulfarging av tomat, men gulning ikke er alltid et symptom. Catfacing oppstår vanligvis når temperaturene slippe under 50 grader Fahrenheit. Lave temperaturer føre innrykk som vises nær blomster av frukten. Det finnes ingen kjent måte å hindre at dette skjer og ingen måte for å reversere skader forårsaket av catfacing.