Vanlige problemer med pelletsovner

November 1

Pelletsovner bruke komprimerte trepellets som drivstoff, en mer effektiv kilde til energi enn ved. De kan være en svært kostnadseffektiv metode for oppvarming huset i områder hvor pellets er lett tilgjengelig. Pelletsovner er delt inn i en firebox, en venting system og en hopper som inneholder et lager av pellets og legger dem til brennkammeret å holde komfyren brenning som brannen er nødvendig. Flere problemer kan beskjære med disse systemene, spesielt hvis de ikke vedlikeholdes riktig.

Brenne tilbake

Brenne tilbake oppstår når ilden vokser i brennkammeret sprer seg i beholderen, som er ment for å lagre reservedeler pellets. Brenne tilbake er farlig, fordi pellet branner er designet for å brenne trygt i brennkammeret, og hvis hopper starter brenne den kan opprette en alvorlig brann fare. Trakter som er for full, eller hopperne som innom pellets fra siden av ovnen er utsatt for dette problemet.

Luft

Pelletsovner, for å fungere ordentlig, må en jevn tilførsel av brennbare luft fylt med oksygen. Hvis denne strømmen av luft er jevn, pellet komfyr brenner med en lys gul flamme og skaper brukbare varme. Hvis luftstrømmen er innsnevret, flammen blir mørke og sotete, og oppretter ikke tilstrekkelig varme. Dette kan være forårsaket av blokkerte kanaler og andre tilstopping problemer.

Strømbrudd

Moderne pelletsovner bruker en rekke elektriske komponenter til å regulere sine aktiviteter. Pelletsovner bruke sensorer for å oppdage temperatur, Termostater starte eller stoppe brenningen og rotorer legge mer pellets til brann ved behov. Men pelletsovner kan bli koblet fra eller utvikle ledninger problemer som forårsaker termostat systemet ikke fungerer. Uten disse elektriske komponenter vil ovnen enten slå og ikke fungerer riktig.

Tresko og rester

Pellets produserer relativt liten eksos, men de oppretter noen forurensninger. Over tid, disse partiklene bånd til de indre overflatene i pellet ovnen og lage problemer med varmeoverføring, gjør ovnen mindre effektiv. Rester kan også hjelpe blokkere åpninger og starte brann på områder i ovnen som ikke skal brenne.