Vanlige gjødningsstoff anvendt for fruktbærende mangotrær

May 2

Mangotrær vokser i tropiske eller subtropisk klima og produsere en deilig frukt, hovedsakelig om sommeren avhengig av treets utvalg. Fjernt beslektet til cashew, er pistasj og gift eik, mango eller Mangifera indica, innfødt til Filippinene og østlige India. Mennesker introdusert dette frukt og den vakre, spre treet som det vokser til malayisk, Øst-Asia og Øst-Afrika. I 1880 ble mangotrær introdusert til Sør-California.

Voksende mango

Hvis du bor i et område som mottar full sol og blir ikke vinterens frost, vil du kunne vokse et mangotre. Avhengig av variasjon av mango, treet kan nå opp til 90 fot, eller mindre i områder utenfor tropene. De fleste dyp, godt drenert jord vil støtte et mangotre, men de liker ikke tunge, våt jord. En jord pH av 5.5 til 7.5 er best. Gjødsle mango regelmessig med en nitrogen-rik gjødsel og regelmessig legge til jern.

Kunstgjødsel

Mangotrær trenger gjødsel for å produsere en god frukt avkastning og sikre treets helse. Både kunstgjødsel og organiske former som kompost brukes i kommersiell produksjon av mango. Når du først plante et tre, bland super fosfat gjødsel (0-45-0) med jord å oppmuntre sterk akselerere veksten. Når treet er større, bruke 1-2 lbs. av nitrogen (10-20-20) det første året og deretter 1,5-3 pounds av samme gjødsel under sitt andre og tredje år, delt inn i tre eller fire programmer. Spre gjødsel rundt treets drypp linje og vann grundig etterpå.

Kompost

Bruke organiske materialer som kompost kan hjelpe din jord beholde næringsstoffene, hvilke fordeler plantene som du bruker den. I en 2-års studie utført med "Keitt" mango i den dominikanske republikken i 2000 og 2001, det ble konkludert med at på trærne behandles med kompost, 17 til 24 prosent mer skjedd enn på trærne som ikke var gitt kompost. I samme studie, var det lært at kombinere kompost med kjemisk gjødsel resulterte i 19 prosent mer frukt.

Fish emulsjon og andre mikronæringsstoffer

Fish emulsjon er et flytende naturlig gjødsel som vanligvis inneholder nitrogen/fosfor/kalium forholdet 5-3-3. I Phoenix, Arizona fant feltforsøk at hvis du bruker fish emulsjon annenhver uke i varmt vær mango treet vil oppleve jevn vekst. Det er lurt å også gjelde sin natur chelated mikronæringsstoffer som jern periodisk. Kunstgjødsel kan brenne små trær, så fish emulsjon er et godt valg, spesielt for en første år eller to av livet.

Hint og Tips

Unge kan lett bli brent fra kjemiske nitrogen gjødsel, Organisk gjødsel er anbefales. Hvis du følger en diett ligner gjødsle sitrustrær, gjør mango også. Hvis din jord sandstrand, gjødsle oftere enn for jord som er leire eller leirjord. Falt mango blader gjør en god mat til kompost ormer som produserer worm støpegods, en form for Organisk gjødsel. Du kan bruke disse avstøpninger av fortynne dem med vann og bruke det til din mangotre.