Vanlige brannslukkingsapparater

September 7

Vanlige brannslukkingsapparater

En brann på et hjem eller en bedrift kan være en ødeleggende hendelse i en persons liv. Sikkerhet ressurs anbefaler konsentrasjon om "utdanning, forhindrer, oppdagelsen og svar" å sikre sikkerheten til alle personer involvert i en brann. Bruker den riktige typen brannslukningsapparat for brennbare innholdet i en brann kan spare liv og eiendom. Det er fem klasser av brannslokkingsapparater som bruker fire elementer for å sette ut brann.

Klasse A

Denne typen brannslukningsapparat er nyttig i vanlige brennbare branner som tre, papir og søppel. Vann er den viktigste ingrediensen i en klasse A brannslukningsapparat sammen med en komprimert gass for propelling vannet å sette ut brann.

Klasse B

Formelen for en klasse B brannslukker er for bruk på brennbare væsker. Dette inkluderer oljer, fett og bensin branner som kan begynne i et hjem eller bedrift. Komprimert karbondioksid smothers branner i denne klassen av brannslukningsapparat. Dette er den riktige typen brannslukningsapparat kjøkken brannene, inkludert alle typer matlaging olje eller fett. Branner som involverer gass eller diesel motorer i biler, gressklippere og alle drivstoff-drevet elementer kan også kontrolleres og sette ut med denne apparat.

Klasse C

Brann er elektriske krever en klasse C apparat å snuse ut flammer. Karbondioksid og kjemisk gass er de vanligste ingrediensene i denne apparat. Brann er elektriske kanskje starte på en stikkontakt, i en skjøteledning eller en elektrisk motor som er under stress og friksjon. Karbondioksid og kjemisk gasser spre seg raskt i luften å hindre ytterligere skade elektriske komponenter i en brann.

Klasse D

Klasse D brannslukkingsapparater er for bruk på brennbare metall brann som kan starte fra ekstreme friksjonen i to metallisk deler gni sammen. Denne typen brann kan begynne i en motor type eller kan forholde seg til svikt i bremsene på alle kjøretøy. Den viktigste komponenten er denne apparat er en tørr kjemisk, som etterlater en rest på overflater som er sprayet.

Multiclass

Tørr kjemisk brannslukkere er mest vanlig i hvilke multiclass. Denne klassen er en kombinasjon av klasse A og B for ordinære brennbart materiale og brennbare væsker, B og C for brann er elektriske, og brennbare væsker eller A, B og C klasser som omfatter alle typer brann unntatt brennbare metaller.