Vanlige belgfrukter

December 16

Belgfrukter er en viktig kilde til protein, vitaminer og mineraler. De brukes ofte som en dekkvekst for å løse nitrogen i jord mellom planting av andre avlinger. Belgfrukter er en stift mat i kosten for mange land, og er også ofte brukt i fôr til husdyr på grunn av deres høy ernæringsmessig verdi.

Peanøtter

Peanøtter er en vanlig legume brukes i millioner av husholdninger hver dag. Peanøtter er pleide lage peanøttolje og peanøttsmør. En halvkilo peanøtter inneholder samme mengde proteiner som 2 lbs. av oksekjøtt, 36 egg eller 9 poeng. melk.

Soyabønner

Soyabønner gir protein og fiber for et sunt kosthold, og brukes ofte til å lage tofu og soya melk, et alternativ til kyr melk. Soyabønner inneholder folat, vitaminer, mineraler og kalsium. Vegetarianere bruker ofte soyabønner som protein erstatning for kjøtt.

Erter

Erter er lett tilgjengelig om hermetisk, frosne eller friske. De er lett dyrkes i hager og en av de mest populære av alle belgfrukter.

Linser

Linsene er en stift mat for de fleste av befolkningen i India. Fullpakket med protein, linser brukes i mange supper og karri retter.

Kikerter

Kikert er en populær legume brukes i salater og supper. Det er også gjort i hummus. Fleste av kikerter produseres i dag kommer fra India og Midtøsten.

Nyre bønner

En brukte legume, nyre bønne er populær i chili retter, og røde bønner og ris. De er også en fin tillegg til salater. Som de fleste belgfrukter er nyre bønner en billig proteinkilde.

Mung bønner

Mung bønne er spist hele eller bakken til mel. De ferske spirer av mung bønne er populære. de har en ernæringsmessig verdi lik asparges.