Vanlig Apple Tree informasjon

October 25

Vanlige epletreet er medlem av Rosefamilien. Frøene fra dette treet var spredt i Illinois, Pennsylvania og Ohio i løpet av 1700-tallet og tidlig 1800-tall av Jonathan Chapman, som er vanligvis referert til som Johnny Appleseed. Treet er vokst kommersielt og også vokser vilt i Pacific USA, det østlige USA og i Canada.

Historie

Vanlig Apple treet er innfødt til Vest-Asia. Det ble brakt til Europa i gamle tider og fraktet av europeiske nybyggere til Nord-Amerika før 1800. Treet var en stor cash crop for mange bønder i tidlig 1800-tall og vedvarte gjennom tidlig 1900-tall.

Navn

I tillegg blir referert til som vanlig Apple, omtales denne treslag som Paradise eple eller bare ren apple. Det vitenskapelige navnet på treet er Malus pumila, men på grunn av omfattende krysset av genetisk linjer gjennom historien inkludere andre vitenskapelige navn for treet Pyrus malus, Malus domestica og Malus sylvestris. Fordi treet er med hensikt krysset hele tiden å produsere ulike varianter av epler, variere størrelse, farge og smak av epler.

Utseende

Vanlige epletreet har skjellete bark som varierer i farge fra rosa-brun til grå-brun. Bladene på treet er ovale, leilighet og bred med tenner kanter. Bladene kan vokse 5 inches lang og 2 1/2 inches bredt. Modne trær strekker seg 15 til 25 fot med baldakin oppslag som kan nå 25 fot. Trediameteren bagasjerommet på modne trær er ofte rundt 24 tommer. Våren produserer treet hvite blossoms som har fem kronblad. Disse blomstrer tinged ofte med rosa. Treet utvikler frukt sommeren som kan være rød, gul eller grønn. Frukten når modenhet i høst.

Vekstforhold

Treet foretrekker å vokse i fullt sollys og kan trives i de fleste jordtype så lenge det er fuktig og godt drenering. Fordi de fleste epletrær ikke self-pollinate, to eller flere trær av forskjellige arter skal plantes sammen så trærne vil bære frukter. Planting ulike arter av trær som har lignende blomstrende ganger vil gi sunnere, mer rikelig frukt.

Bruker

Frukt fra vanlige epletreet kan brukes hele, eller brukes i matlaging gjøre paier, kaker, cider, gelé, syltetøy og andre matvarer. Frukt er også brukt i en rekke husholdning og medisinske produkter og treets tre brukes til å bygge små møbler og tre håndverk. Treet fungerer også som en mat og husly leverer for dyrelivet.