Vanda orkideer planter

December 21

Vanda orkideer planter

Vanda orkideer er blant de vakreste og mest ettertraktet av epiphytes. Deres levende, prangende blomster; søt duft; lange blomst tider. og mange hybrider gjøre dem en favoritt hagebruk og kutt-blomst handler og hjemme amatører også. Plantene kommer i størrelser fra miniatyr til den største variasjonen med stilker flere fot høy.

Typer Vanda orkideer

Det er mer enn 80 naturlige og kultiverte Vanda hybrider og mer enn 50 arter fra Kina, Tibet og Himalaya, India, Sørøst-Asia, Indonesia, Filippinene og nordlige Australia. Mange av de opprinnelige artene er truet på grunn av bortfall av habitat. En Vanda, den sjeldne blå Vanda coerulea som vokser i Sørøst-Asia og Himalaya foten, var så overcollected da den ble oppdaget og offentliggjort i 1847 at det nesten ble utryddet. I dag er det ulovlig å transportere en Vanda coerulea fra vill. Heldigvis for orkidé elskere er det mulig å få blue orchid hybrider som har vært lovlig dyrket av orchid barnehager.

Fargene, blomster og røtter

Vandas blomst hver månedene, og klynger av blomster vare fra tre uker til så lenge åtte uker. De er lenge levd som snittblomster også. Orkideer kommer i en rekke farger, gul-brun med brun tegninger til Burgund, rosa, oransje, rød, grønn, hvit, lavenders og de sjeldneste, blues. Blomst spikes kan være høye og produsere 8 til 10 blomstrer. Vandas sender ut en masse antenne røtter som de epiphytes og få sine næringsstoffer fra regn og luft. Bøndene anbefaler å holde dem i lamellbunn tre kurver med svært liten dekning på røttene, bare middels til grov fir bark. Hengende kurver at røttene full luftsirkulasjon. Urovekkende orkidé røtter når repotting kan ha dårlig konsekvenser for blomstring og negativt påvirke den generelle tilstanden til anlegget. En løsning er å slippe en plante i beholderen Forvokst, røtter og alt, i en ny, større beholder.

Hjem habitater

Vandas trenger temperaturer mellom 75 til 85 grader Fahrenheit dag og 65 til 75 grader om natten, selv om de ville tolerere sporadisk nighttime dip til så lavt som 55 grader. De krever mye sollys men ikke på dagen under fjellpigg solen. Du kan fortelle en Vanda med mye sollys av gule bladene. Mørke grønne blader mener anlegget trenger mer lys; friske blader bør være lys grønn. Vandas elsker å være misted godt, men de bør tørke ut mellom Pottejorden og gjør best når vannet i morgen. Du kan plassere plantene på en vannfylte brett av småstein å sikre at de får tilstrekkelig fuktighet. De liker nitrogengjødsel fortynnet i vann om en gang i måneden året rundt.