Valnøtt treet toksisitet

October 20

Valnøtt treet toksisitet

Svart valnøtt (Juglans nigra) er priset for sin ruvende høyde, rett bagasjerommet, verdifulle tømmer og dyp skygge. Frukten er et viktig mat for ekorn og pilegrimer. Treet har to problemer når plantet i hjem landskapet. Nøtter er en: når de faller fra toppen av treet, de kan bulk taket på en bil. Den andre er svart valnøtt toksisitet, forårsaket av et stoff kalt juglone, som skilles ut fra alle deler av svart valnøttreet.

Juglone og dyr

Juglone er secreted av røtter, blader, bark og frukten av svart valnøtt, selv om det er mest sterkt konsentrert i rotsystem. Hest er spesielt utsatt for juglone, som fører til allergiske symptomer. Unngå å la Hester beiter under svart valnøtt trær, spesielt i mai, når blomstene slipper pollen, noe som også fører til allergiske symptomer. Ikke bruk svart valnøtt flis eller sagmugg i bedding materiale for hester eller husdyr.

Juglone og andre planter

Juglone er giftig å mange- men ikke alle - arter. Planter absorberer juglone fra jord plantet i rotsonen med en svart valnøtt, og det dreper dem. Columbine, liljer og peoner skal ikke være plantet i nærheten svart valnøtt. Berørte treet og busk arter omfatter hvit furu, bjørk, sølv lønn, fjellet laurbær, rhododendron, asalea og lilla. Paprika, eggplant og tomater skal være beholder vokst og har ingen kontakt med jorden hvis de skal overleve.

Juglone og mennesker

Mennesker er minst berørt av juglone, men pollen allergikere kan symptomer i slutten av våren, når blomstene slipper pollen. Noen mennesker kan også utvikle et utslett ved håndtering av frukt og nøtter svart valnøtt. Det er lurt å bruke gummihansker når høsting frukt uansett, siden kjøttet kanneavreise mørke flekker som er vanskelig å fjerne fra hud og negler.

Utvalg av svart valnøtt toksisitet

Juglone toksisitet er stor, fordi en svart valnøttreet med rotsystem er omfattende. For en moden treet, kan rotsonen utvide mer enn 80 fot fra stammen i alle retninger. For en ung svart valnøtt, anslå at røttene utvide to ganger høyden på treet. Rake valnøtter, løv og kvister som de faller for å hindre at flere juglone leaching inn jord som de forfall.