Uvanlige planter og frø

January 6

Planteriket består av mange uvanlige planter og frø. Kanskje er de mest uvanlige de som har overlevd gjennom millioner år på jorden og har holdt seg relativt uendret.

Konglepalme

Konglepalmer har vært på jorden for 125 millioner år, og er en av de eldste familiene av planter fortsatt rundt i dag. Konglepalme utstillingen av mange typer planter. De anses å være gymnosperms som de reprodusere gjennom kjegler, selv om de ser veldig lik palmer og bregner, som bruker sporer for reproduksjon. Konglene er unisex, produsere mannlige og kvinnelige deler på samme plante. Sperm er gratis svømming, kunne flytte direkte til ovule, en uvanlig funksjon i frø-produserende planter.

Gingko

Gingko biloba er den eneste arten i sitt slag som finnes i dag og dato tilbake 270 millioner år siden. Gingkos predate Dekkfrøede planter og planter. Plantene er ulik, produserer ulike mannlige og kvinnelige versjoner av anlegget. Mannlige anlegget er mer vanlig i landskapsarbeid, fordi de female frø har en dårlig lukt. Ginkgo antas av enkelte å være et minne enhancer, men ingen medisinske bevis finnes for å støtte denne påstanden.

Monkey Puzzle treet

Araucana eller ape treet er fra slekten Auracarias. De er innfødt å Chile og Argentina. De er uvanlige i at de produserer ulike skjellete trekantet blader som dekker grener og stammen og kan vare i 10 til 15 år. Grener vokser horisontalt på treet i en virvlende mønster, eller henge ned litt, ligner monkey haler, derav navnet. Det er vanligvis brukt som en dekorativ plant grunn av sin slående form og tekstur.