Uvanlig typer tuja

April 23

Tuja (Thuja occidentalis) er en barskog evergreen busk eller lite tre med grønt skjellaktige løv. Den brukes ofte som en hekk plante, men noen spesialitet varianter brukes som knutepunktene i busk senger eller rock hager. De vokser best i USDA sonene 4 til 7. De pleier å tiltrekke spider mites og bli følsom for våt jord. Foruten høyt oppreist smale skjemaet som er så vanlig er det dverg varianter, varianter med interessante løvverk farge og varianter som er en kombinasjon av de to.

Dverg varianter

To dverg varianter er litt ball-formet. Mr. Bowling Ball vokser til å bli om lag 3 fot høy og bred som gjør lite mester, men lite mester var en kanadisk oppdagelse og er hardføre i kaldere klima. Waterfield er bare en miniatyr form for den store tuja, og å være noe knebøy, det er flott for rock hager. Det er mange andre dverg varianter som har gule eller spraglete løvverk.

Gul løvverk

Full-size gule arborvitaes inkluderer George Peabody og Malonyana Aurea. Hver har lyse gule løvverk på sin nye vekst. Dette er egnet for en oppsiktsvekkende sikring eller loddrett strek. Golden Tuffet, Amber Glow og gull Drop er dverg varianter. Golden Tuffet er bredere enn den er høy og er noe pute-formet. Amber Glow er en glødende gule sirkelformet type. Gull slipp har teardrop eller pyramideformet fasong. Alle er passende aksent eller brennpunkt planter.

Spraglete typer

Spraglete skjemaer kan enten ha gule og grønne eller hvite og grønne greie. Mest spraglete planter er mer følsomme enn sine grønne kolleger og kan ha nytte dappled skyggen. Sherwood Frost er en feit teardrop-form busk som har hvit avdelingskontorer tips. Wareana Lutescens ligner, men har kremet gul greie. Både Konfetti og Columbia er dverg varianter med smale oppreist vane og kremaktig hvit ny vekst. Emerald Variegated og fascinere er begge spraglete former den populære Emerald Green variasjon og er i full størrelse. Emerald Variegated har mer gul greie enn fascinere, gjør fascinere en bedre kandidaten for et planting område med full sol.

Interessant vekst

Noen varianter av tuja har interessante løvverk og vekst vaner. DeGroot Emerald spir, er for eksempel et kolonnedelt skjema med vridd løv langs viktigste stilkene. Mosegrodd er en dverg som ligner en klynge av trevlet grå-grønn mose. Pendula er en gråtende som må være satset for å vokse oppover. Bladverket er grå grønn og alle stammer på viktigste stammen gråte nedover.