Uvanlig sitrustrær

July 15

Uvanlig sitrustrær

Voksende din egen sitrustrær kan familien nyte uvanlig varianter ikke vanligvis finnes i supermarkedet. Lagre hage plass til å vokse enda mer sitrus utvalg av voksende mindre dverg trær og eksperimentere med espalier teknikker, opplæring nøye trær til to dimensjoner på gjerder eller støtte ledninger ved siden av veggene. Følg standard sitrus hagebruk fremgangsmåter for selv de mest uvanlige sitrusfrukter.

Blodappelsiner

Perfekte Halloween frukt, med blodrøde kjøtt og skall, blodet oransje er en krysning mellom en appelsin og bringebær. Priset for sin smak og ernæringsmessig verdi, dyrkes blodappelsiner mye i hele Middelhavet. De er populære i Europa og er en ingrediens i fersk juice drikker. Har en tendens klimaet å påvirke frukt farge, noe som gjør det litt uforutsigbare, men generelt blodappelsiner vokst i varmere områder i Arizona og California har bedre fargen og smaken; simulere disse betingelsene i drivhus er en annen "kvalitet" tilnærming. Ifølge fire vinder dyrkere produserer selskapet som utviklet den første kommersielle dvergen sitrus, "Moro" sorten, aromatiske, bær-flavored og dyp rød - nesten lilla - frukt.

Pummelos

Det botaniske navnet for pummelos, Citrus grandis eller C. maxima, beskriver dem vel, Latin - grand - fordi dette er den største sitrusfrukter, muligens for den moderne grapefrukt. Også kjent som shaddocks, etter sjøkaptein trodde å ha introdusert frø av dette sitrus treet til Karibia, pummelos ser noe som grapefrukt men er distinctively forskjellig. De har en mild, søt smak uten bitterhet, fastere tekstur og mye mindre juice. Søteste frukt vokser i varmere klima, men ikke så mye varme som grapefrukt; pummelos trives hvor andre sitrus vokser. Mindre frukt dyrkes i kjøligere områder er fremdeles velsmakende. Viktigste varianter inkluderer rosa-fleshed Chandler, en attraktiv, energisk treet med store blader som produserer tungt gitt tilstrekkelig sommervarmen. Lignende Reinking funksjonen hvite kjøttet og mange frø. Mange andre varianter er tilgjengelige fra Asia. Pummelos i Malaysia og Sørøst-Asia, og vokser vilt i Fiji og vennlig Island elvebredden. Den kinesiske grapefrukt noen ganger sett i dagligvarebutikker er faktisk en pære-formet pummelo. Kinesisk trær vokser høyere enn 12 fot ved forfall og har store, duftende blomster.

Kumquat og hybrider

Med søt, spiselige hud og terte kjøtt er kumquat kaldt-hardføre, tilbyr et levedyktig hjemmelaget sitrus alternativ for kaldere klima. Kumquat, native til Kina, har også duftende blomster, noe som gjør enda mindre produktive fruktdannelsen skal skje varianter nyttig som dekorative landskap trær. Den kumquat kald-hardførhet inspirert US Department of Agriculture å eksperimentere med hybrid kors til andre populære sitrus arter, å utvikle flere sitrusfrukter alternativer for kaldere klima. To hybrider har vært spesielt vellykket - orangequats og limequats. En Satsuma mandarin og elektrisk kumquat hybrid, orangequat har lyse oransje frukt, gjør utmerket syltetøy og er velegnet for beholdere. Et utvalg av lignende hybrider - Indio mandarinquat, Nagami kumquat og elektrisk kumquat--er tilgjengelig etter suksessen med innledende Nippon kryss. Eustis limequat, en hybrid av meksikansk eller nøkkelen kalk og kumquat, produserer rikelig gul avlang frukt med key lime smaken.