Uvanlig klatring blomster

September 18

Uvanlig klatring blomster

Hvert år, hagesenter og postordre kataloger introdusere ny, eksotisk utseende planter, fristende gartnere akkurat i tide for våren planting. Vines er alltid populært blant gartnere. Svingete vei opp og over omtrent alt, vinranker kamuflasje skjemmende områder mens visuell interesse og skygge til tunet. Uvanlig, unikt blomstrende vinrankene kan være ekte samtale startere. Deres levende, fargerike blomster og lyse, iøynefallende løvverk gjør en dramatisk uttalelse, om vokst alene eller i kombinasjon med andre planter.

Gloriosa Lily

Vitenskapelig kjent som Gloriosa superba, er Gloriosa Lily eller herlighet Lily en sann syn å se når du er i blomst. 3 - til 5-tommers kronbladene av slående blomster bøy gradvis bakover, danner delikat buer, mens blomsten seg skifter fra grønt til gult til røde som den modnes. Det kan lett dyrkes i USDA soner 9-11, noe som gjør det til et godt valg for varme, sørlige stater som Florida. Gloriosa Lily kan også dyrkes i drivhus eller beholdere i kjøligere klima. En frodig tropisk klatreplante, den trives i varme været. Full sol sender den twining tendrils klatring opp til 12 fot i høyden. Når vintreet blomstrer, det vil dø og tuberous roten kan deretter gravd opp og flyttet eller alene. Etter en kort sovende spell, vil nye vintreet fremstå - forutsatt været er varmt nok.

Blue Angel Clematis

Den blå engel Clematis, eller klematis viticella, kalles for sine utsøkte. Måle opp til 6 inches i diameter, åpne himmelblå blomstene hvert år med blek blå sentre gir vei til mørkere blå kanter. Dette raskt voksende vintreet også produserer attraktive, mørk grønt løv og er hardføre i USDA sonene 4 til 9. I hagen så langt nord som Nebraska og så langt sør som Texas, den når opp til 12 fot i høyden når dyrket i full sol, noe som gjør det ideelt for twining opp arbors eller over gjerder. Rikelig vinrankene av Blue Angel Clematis produsere en overflod av hjul formet blomstrer hele sommeren lang, tiltrekke hummingbirds og sommerfugler og legge farge og duft til hagen.

Blå hardfør lidenskap blomst

Blå Hardy lidenskap blomst vintreet er kjent for sine eksotiske blå blomster, som er etterfulgt av utviklingen av spiselige, myk oransje frukt. Også kjent som Passiflora caerulea, blå Hardy lidenskap blomst kan dyrkes så langt nord som 7-sone på USDA hardførhet kartet, inkludert deler av North Carolina og Tennessee, som er uvanlig for en tropisk plante. Den er grønn i varmere klima, men når plantet nord for sone 9, blå Hardy lidenskap blomst viser et løvfellende vekstmønster, shedding sine blader i kulere vær og tilbake hver vår. Vinrankene av blå Hardy lidenskap blomst kan nå opp til 40 fot i lengde, noe som gjør det til et godt valg for planting ved en lenken koble sammen gjerde eller espalier der det kan lett trimming tilbake.

Sneglen Vine

Den Vigna Caracalla eller sneglen Vine, er raskt voksende flerårig vintreet som trives med USDA hardførhet soner 9 og 10 og er et populært valg for gardners i Arizona og California. Ikke kaldt hardføre, det kan også bli dyrket som en årlig i kjøligere områder og kan plantes i nordlige hager når all fare for frost har passert. Dette raskt voksende vintreet er oppkalt etter blomstene som lavendel i farge og formet som en snegle. Duftende men liten, blomstene er svært attraktive, som vinrankene selv, som nå opp til 20 fot i lengde. Mørk grønne bladverket er også motstandsdyktig mot tørke og tolerante av reflekterende varme, noe som gjør det til et fornuftig valg for de som bor i tørre ørken klima.