Utviklingen av planter

December 26

Utviklingen av planter

Utviklingen av planter er et spennende kapittel i historien om livet. I løpet av deres utvikling utviklet planter visse tilpasninger som blir avgjørende for deres suksess.

Typer

Planter danner det evolusjonære biologer kaller en kladen, betyr en gruppe bestående av en felles stamfar og alle dens etterfølgere. Felles forfedre av denne gruppen levde rundt 420 millioner år siden. Den viktig egenskap som definerer alle medlemmer av denne gruppen er tilstedeværelsen av spesialiserte vaskulær vev, som dirigerer vann, mineraler og næringsstoffer gjennom anlegget.

Funksjonen

Siden de kunne transportere kan vann fra en del av anlegget til en annen, planter vokse mye høyere enn nonvascular planter som Moser. Blant de viktige tilpasninger utviklet er røtter og blader. tidligere forankret planter og hjalp dem til å trekke næringsstoffer, mens sistnevnte gitt økt areal for fotosyntesen.

Historie

I slutten Devon og tidlig Kapps perioder noen 400 millioner år siden vokste enorm myr skog gigantiske seedless karplanter - slektninger av dagens bregner og sneller--over mange områder av Nord-Amerika og Europa. Som planter brukt opp karbondioksid, redusert atmosfæriske CO2-konsentrasjoner nesten femdoblet, fører til klimaendringer, glacier formasjon og slutten av myr skog. Som de store seedless plantene døde av, tok planter deres plass.