Urter som vokser i nivåer rundt en stilk

July 4

Identifisere urter funnet vokser i hagen din eller hage kan være vanskelig, som mange er urteaktige planter med grønne ovale blader og lignende hvit eller rosa til røde roser. En måte å begynne å skille en type urt fra en annen er å undersøke mønsteret som bladene er plassert på stilkene. Urter som vokser i nivåer rundt en stilk inkluderer felles kulinariske urter og medisinske urter.

Mints

Mint eller Mentha arter, er en familie av kulinariske urter identifisert av stilkene som kvadratisk tverrsnitt, bladene som vokser i par lagdelt langs en sentral stamme og en særegen duft når bladene er knust. Mint kan også bli identifisert av sin aggressive voksende vane. Spredning av røtter og vannrette løpere, finnes mynte vanligvis i omfattende lapper med mindre det har vært corralled av sunkne beholdere i en hage. Mint arter og kultivarer inkluderer peppermynte, peppermynte, sjokolade mynte og oransje mint varianter. Pennyroyal og korsikanske mint har en lavere vekst, matlike profil, og blad lagene kan være mindre tydelig på disse varianter.

Sitronmelisse eller Melissa officinalis, kan er tungt parfymert med duften av sitron olje og brukes frisk eller tørket i te og matlaging. Likhet til mint i utseende og voksende vaner - og aggressivitet - si det samme anlegg familie, men dens duft gjør skille det fra Mentha arter ganske lett.

Bee Balm

Bee balm eller Monarda didyma, er en høy blomstrende te urt. Selv dverg kultivarer er tilgjengelige, vokse mest hage og vill varianter 2 til 4 fot høy, med store sammenkoblede blader linjeavstand i nivåer 2 til 5 inches hverandre rundt en solid stengel, ender i et fyrverkeri-formet blomst hode i gråtoner mellom lys lavendel dypeste Burgund.

Heal-All og Boneset

To wild medisinske urter, heal-all og boneset, vokse med blader i nivåer rundt en stamme, men de to plantene er lett skilles fra hverandre. Heal-all eller Prunella vulgaris, er en lav vekst bunndekkende med kjøttfulle lilla flower-hoder. Ofte funnet i plener og åpne enger, vokse heal-all bladene i motsatt par på korte stilker av viktigste stilken. Boneset eller Eupatorium perfoliatum, vokser 2 til 4 fot høye våt steder og bærer terminal klynger av hvite blomster fra midtsommer til høsten. Bonesets bladene vokse i tilkoblede par som sluker den største stammen. Boneset kan finnes rundt gamle gårder, som det ble mye brukt til å kjempe influensa og andre fevers i 1800, ifølge Kentucky State University forlengelsen.

Valerian

Valerian, eller vendelrot, er en urt som selv frø, samt Etterveksten fra grunnen på fjorårets rot lager hver vår. Valerian vokser 3 til 5 fot høye hver sommer på en tykk, men hule største stammen. Sammensatte bladene vokse i kranser rundt sentrale stilken. Valerian te og utdrag fra vendelrot røtter brukes som medisinsk te og mild sedativer, ifølge departementet Purdue University Horticultural. Anlegget er også dyrket som en dekorativ hytte og urt hager for sin slående høy utseende og sine hvite til blek rosa blomst-hoder.