Urter som vokser i Libanon & Syria

January 18

Urter som vokser i Libanon & Syria

Mange urter som dyrkes i Libanon og Syria er viktige ingredienser i kjente Midtøsten retter, som karri og humus. På grunn av krydder rutene antikken noen av disse urtene ble introdusert til denne regionen og vet dyrket der, som spisskummen. Urter som vokser i Libanon og Syria brukes til kosmetiske og medisinske og kulinariske formål.

Anis

Anis eller Pimpinella anisum, tilhører Skjermplantefamilien. Anis frø brukes i smakstilsetning, kosmetikk og medisinsk bruk. Anis er dyrket i Syria og brukes til å smaken Arak, en tradisjonell alkoholholdig drikk i regionen.

Spisskummen

Spisskummen, eller Cuminum cyminum, er medlem av persille familien. Spisskummen er opprinnelig fra Egypt, men er vokst i Libanon og Syria. Denne urten produserer et sterkt duftende frø som brukes som et krydder som brukes i stor grad i Midtøsten og indisk matlaging. Det er spesielt brukt som smakstilsetting i karriretter.

Fennikel

Fennikel eller Anethum foeniculum, stammer fra Middelhavet og Midtøsten. Det er lignende navn som bukkehornkløver siden romerne urten skal duftende høyet. Fennikel brukes som krydder i matlaging, bade- og skjønnhetsprodukter elementer, og bladene kan brukes til mat dekorasjon.

Bukkehornkløver

Bukkehornkløver, eller Trigonella foenum-graecum, er innfødt til (spesielt Libanon og Syria), Sør-Europa og Asia. Romerne brukt denne urten Madagaskar, derfor er det latinske navnet betyr "gresk høy." Dens frø ble populær og har blitt brukt som krydder i Midtøsten og indisk mat, spesielt i karri. Den har medisinske egenskaper og er kjent for å være en aphrodisiac.