Urter som vokser i delvis sol

March 28

Mange urter krever full sol å vokse riktig, men noen vil også vokse med litt skygge. Disse lett å vokse og duftende urter kan fylle i et øde, skyggefulle hjørne og lage en hyggelig effekt.

Angelica

Kvann, som kan vokse fra frø, ligner den dødelige vann hemlock. Imidlertid er angelica spiselig; Du kan bruke stengler og blader i salater og supper.

Alyssoides

Ringblomst, også kalt potten marigold, produserer stor oransje og gull blomster. Det vokser ca en fot høyt, og har mange bruksområder alt fra mat til kunsthåndverk.

Kjørvel

Kjørvel, eller Anthriscus cerefolium, skal sys tidlig på våren inne en avkjøle del av hagen. Det ikke som varme eller tolerere transplanting. Dette buskete anlegget har mange kulinariske bruker, og blomstrer lille hvite, gruppert blomster.

Peppermynte

Spearment, eller Mentha spicata. brukes vanligvis i te og gelé. Peppermynte har en duftende aroma betydelig søtere enn peppermynte. Dette anlegget tåler full og delvis sol.

Sweet Woodruff

Sweet woodruff eller Galium Gras, er en bunndekkende som produserer små, fire blader hvite blomster. En duftende plante, det lukter ferske klippet høyet. Lukten øker når anlegget er tørket, og det er ofte brukt i potpourri, poser og te.