Urtehagen Essentials

October 5

Urtehagen Essentials

En hjem urtehage gir deg tilgang til ferske urter for bruk på kjøkkenet. Urter er enten årlig eller flerårig, med den årlige varianter krever nyplanting hvert år og stauder tilbake hver våren med ny vekst. Master vesentlige av økende urter å sikre plantene dine være produktiv og sunn uavhengig av urter du vil vokse.

Nettstedet og jord

De fleste urter vokser best i jord som renne godt og ikke er utsatt for stående vann. Middelhavet og ørken urter, som salvie, tolerere ofte fattige, sandholdig jord som de krever minimalt med vann og jord ernæring. Sollys kravene varierer med variasjon, men de fleste gjør godt med morgen sollys og noen ettermiddag skygge. Noen urter, som fennikel, krever mer sollys - vanligvis seks timer eller mer om dagen er nok.

Vann

Urter er enten tørke-tolerant eller de er ikke. Ørkenen og middelhavs urter takler vanligvis tørke og sjelden krever vanning med mindre de er dyrket i potter. De fleste andre urter vokser best i jord som holdes fuktig, men ikke lov til å bli våt. Vann urtehager når den øverste tommen jord begynner å føle seg tørr. En gang i uken vanning er tilstrekkelig i de fleste tilfeller hvis været er svært varmt eller tørt. Gi nok vann på hver vanning til å grundig fukte toppen 6 inches jord i urtehagen.

Gjødsel

Mange urte planter vokser bra uten ekstra befruktning. Flerårige urter nytte lett gjødsling til våren med lav-nitrogen gjødsel. De fleste årlige urter krever ingen befruktning. For mye nitrogen fører til overdreven løvverk produksjon, men hindrer at plantene produsere oljer som gir bladene deres smak og duft. Potted urter kan kreve mer hyppig gjødsling, vanligvis ikke mer enn en gang-månedlig anvendelse av utvannet houseplant gjødsel.

Mulches

Mulches hindrer ugress forbikjøring urter samtidig også beholde fuktigheten i jorden. Organisk mulches, som bark, er attraktive og de legge spormengder av næringsstoffer til jord som de bryter ned. Lyse mulches, som hvite grus, fungerer bra med flerårige ørkenen eller tørke-tolerant urter som trives i varme. Grus hindrer jord blir altfor fuktig lys farge reflekterer sollyset opp i anlegget bladverket.

Beskjæring

Beskjæring og høsting er nesten synonymt urtehagen. Knipe tips av stilkene av unge planter våren oppmuntrer dem til å armen og produsere mer løvverk. Gjennom hele hagearbeid sesongen, sviske tilbake planten med opp til en tredjedel av høyden. Bruker bladene fjernet under beskjæring når matlaging eller tørke dem for senere bruk. Kutte ut enkelt forlater og stammer i sommermånedene når planter trenger en full sviske men når du vil høste litt av urten for matlaging.