Ulike typer solenergi bassenget oppvarming

April 26

Ulike typer solenergi bassenget oppvarming

Solar bassenget utnytter solens naturlig energi for å gjøre vannet mer behagelig. Enkel svømmebasseng cover design bruke solens varme, mens mer forseggjort systemer bruker ulike typer solcellepanel samlere. Budsjettet, klima og antall måneder du vil bruke bassenget er alle faktorer å vurdere når du velger en solens varme-system.

Solar overbygg

Nesten skjer 100 prosent av et basseng varmetap på vannflaten, gjør en solar pool dekke en enkel måte å kontrollere bassengets vanntemperaturen. Boble dekker ligner plast, boble-type emballasje ofte brukt for Norge, men de er tykkere og produsert for å tåle ultrafiolette stråler. Denne relativt billig dekke varme ikke bassenget ved å samle solenergi, men i stedet beholder varme om natten og i kjøligere dager. En annen type solenergi overbygg er laget av et enkelt stykke vinyl eller to stykker av vinyl med et tynt lag med isolasjon mellom dem. Solar dekker kostnader ca 20 til 60 cent per square foot og kan betale for seg selv innen et år når du faktor i energisparing forhold til å bruke en elektrisk eller gass varmtvannsberedere, og at bassenget blir renere hvis det er dekket, spare penger på kjemikalier.

Unglazed solfangeren

Unglazed solfangere er vanligvis billigere enn andre systemer, og være mest egnet systemet for huseiere som bare bruker bassenget i sommermånedene. Kvadratiske eller rektangulære paneler laget av tung gummi eller plastikk kan monteres på hustakene eller i en rack på bakkenivå. Solvarme samles av panelene og deretter overført til rør ligger under dem; bassenget er så pumpet gjennom samleren rør der den blir oppvarmet og sendes deretter tilbake til bassenget. Unglazed solfangere er spesielt produsert for å unngå falming og sprekker forbundet med ultrafiolett lys. Utformingen av unglazed solfangere kan sterkt påvirke pris; noen metal modeller bruker kobber rør, mens andre inneholder mer plast i deres å spare penger. Bruke plast rør for sjøfart kan være mindre effektiv på grunn av plastic manglende evne til å holde varmen.

Glassert solfangeren

Glassert solfangere fungerer på samme prinsippet som unglazed enheter. Forskjellen er bruken av herdet glass å dekke, eller glasur, solcellepaneler for mer effektiv varme overføring. Denne glassdesign, sammen med bruk av kobber rør til varme og transport vann, vil legge til kostnaden av systemet. Men kan den opprinnelige kostnaden av en glasert system enkelt gjøres over tid på grunn av glasspaneler mer effektiv konvertering av sollys for varme. Glassert solfangere kan brukes året rundt på mange områder, og de kan utvide bruken av våren og faller i områder med under Vinter minusgrader.