Ulike typer lys for innendørs planter

November 12

Ulike typer lys for innendørs planter

Voksende planter innendørs holder uønskede skadedyr på planter. Dessuten, er plantene trygge fra plutselig faller temperaturen. En av de viktigste aspektene du bør vurdere når voksende planter innendørs er lett å bruke.

Lyset vilkårene

Lys omfatter lumen, effekten og fargetemperatur. Lumen er mål på hvor eller mengden lys som en lampe legger ut. Effekten er mengden strøm lampen forbruker. Fargetemperatur - målt i Kelvin - er fargen på lyset fra langt røde avkjøles blå.

Glødende lys

Glødende lys, som inkluderer halogen lys, kan brukes til å dyrke planter innendørs; men denne typen lamper produsere store mengder varme som kan være uegnet for enkelte anlegg. Glødende lys produsere rødt lys, som er bra for blomstrende og modning.

Kompakt lysrør

Kompakt lysrør er ideelle for voksende planter innendørs på et budsjett. Mengden av lumen de produserer er høyt i forhold til effekten av pære. Dette betyr at du får mer igjen for pengene. CFLs kommer også i mange ulike farge temperatur, noe som gjør dem allsidig for både vokser og blomstring.

Metall metallhalid

Metall metallhalid lamper produsere tusenvis mer lumen enn CFLs, og gjør så mer effektivt. Metall metallhalid lamper er kostnadseffektivt uoverkommelige og krever en ekstern ballast som en reflektor. Men MH lys produsere blått lys og har en høy lumen utgang.

Høytrykk natrium

Høytrykk natrium lys er like metall metallhalid lys fordi begge krever en ekstern ballast og en reflektor. Forskjellen er at høytrykk natrium lys produsere mer rødt lys, gjør dem for blomstrende og modning.