Ulike typer kniver for vindmøller

May 21

Vindkraft kan levere så mye som 12 prosent av verdens elektrisitet innen 2020, ifølge en 2010 undersøkelse fra Global Wind Energy Council. Vindmøller tilbyr en relativt rene strømkilde, med noen klimagassutslipp. Effektiviteten av vindmøller er i stor grad fra bladene, så deres materiale og form spiller en viktig rolle i å bestemme om et vindkraft system gir økonomisk energikilde.

Karbonfiber kniver

Dette materialet utgjør mesteparten av vindmølle kniver selges i dag. Karbonfiber er lette, men sterke produsenter finpusse kantene av bladene slik at de skjære gjennom luften med minimum dra og maksimal stillhet. Lavere dra betyr også mer effektiv genererer strøm. Disse bladene er noe kontroversielt, skjønt, fordi skarpt kanter gjør dem spesielt skadelig å migrere fugler flyr gjennom dem. Studier har vist at mange sangfugler dø i vinden turbin kollisjoner våren og falle migrere sesonger.

Tre blad

Tre har vært materiale for vindmølle blad i århundrer. Tre er lett å forme. Tre fortsatt utgjør noen vindmølle blad i dag, takket være sin fleksibilitet og lang levetid, men moderne tre blad er lettere og buede slik at de kan tilby flere rotasjoner per minutt og opprette mer makt. Nederlandske forskere har tatt tre bladet et skritt lenger, gjør bladene fra ultralett bambus. I tillegg til veier mindre enn konvensjonelle tre, bambus er en raskt voksende fornybare ressurser som vokser og kan høstes raskt.

PVC kniver

Noen vindmølle eiere eksperimentere med å lage kniver fra plast polyvinylklorid (PVC) rør. De kuttet rør på langs og sand eller filen ned kantene å eliminere noen av rørets kurve og oppnå en flatere blad overflate. PVC bladene er blant de rimeligste vindmølle bladene, men plast svekker og til slutt mislykkes når de utsettes lenge solens ultrafiolett lys. Forvent PVC blad for mindre enn to år, om de er billig å erstatte.

Bladet figurer

Form av en vindmølle blad er også en viktig faktor i å bestemme dens effektivitet. Felles figurer sett fra siden inkluderer flatt blad uten avrundet eller avdempet og en ving figur med en smal ledende og en større rundere etterfølgende kanten. Andre kniver har like koniske ledende og etterfølgende kanter med buet topper, akkurat som flyet vinger. Akse vindmøller arbeide effektivt med de vingeformede knivene, mens loddrette akser vindmøller produsere mest mulig energi med flat eller like avrundede kanter. En ny type blad med bøyde ender er godt egnet til lavere vind miljøer.