Ulike deler mellom en Papaya plante & en Lily plante

March 28

Ulike deler mellom en Papaya plante & en Lily plante

Papaya er tropiske planter som kan vokse i trær. De er dyrket for sin frukt, og sjelden sine blomster brukes for dekorative formål. Liljer, derimot er hovedsakelig anvendt for dekorasjon og bære ikke frukt. Sammenligning forskjellige deler av hver av disse anleggene, liljer arbeidet fra et pære og papaya vokse fra en tynn stilk struktur.

Papaya

Mens nå finnes i tropiske regioner over hele verden, papaya er innfødt til tropiske områder i Sør-Amerika. Den tilhører Carica papaya eller Caricaceae familien. Bagasjerommet på papaya er tynn og hule med "store, lange forfulgt og ekstremt lobed blader" Ifølge urter 2000 nettstedet. Papaya har ikke dominerende grenene, og frukten har en glatt utseende og følelse. Modnet frukt er gul-orange farge, mens unripened frukt gir en melkeaktig stoff som brukes til medisinske formål. Når samlet og tørket, kalles dette stoffet rå papain, en blanding av proteolytiske enzymer. Andre elementer av rå papain, ifølge nettstedet urter 2000 inkluderer hydrolyse av fett og karbohydrater i kroppen. Papaya har kjøttfulle, voksaktig, fem-petaled blomster og kan vokse 6 til 10 fot i sitt første år med vekst og nå opp til 20 eller 30 fot.

Lily

Liljer er pære planter og generelt brukes som dekorative blomster. De er ekstremt duftende og kommer i en rekke farger, inkludert rosa, rødt, gull, oransje og hvit samt mange former og størrelser. I motsetning til å ha bare røtter, lagre liljer deres næringsstoffer i lyspærer i sesongen. Stengler og blader varierer etter type. noen stammer er bare noen få inches høy, mens andre vokse opp til 8 inches. Bladene produserer næringsstoffer, som lagres i pæren. Bladene av lilje blomster kan ha prikkene og strekene som insekter finne flower's nektar. Blomstene har tre kronblader og tre kronblader, grønnaktig delen av anlegget under kronbladene. Vanligvis matche kronblader fargen på lily blomst. Liljer har seks mannlige reproduktive deler, kalt pollenbærere, og tre kvinnelige reproduktive deler, kalt pistoler, som finnes i midten av blomsten.

Forskjeller

Papaya planter brukes hovedsakelig for frukt og påfølgende medisinske egenskaper. Papaya er ofte en ingrediens i hud-pleie produkter; Ifølge nettstedet urter 2000 inkluderer fordelene muligheten til å visne fregner og brune flekker. Papaya har en svak duft, men liljer er kjent for sine sterk, søt aroma. Liljer brukes hovedsakelig som kutt-blomst prydplanter samt hageplanter. Papaya er tropiske planter, og mens liljer er plantet våren skal nytes hele sommeren, de krever ikke tropiske eller nær-tropiske temperaturer å overleve. Liljer inneholder både mannlige og kvinnelige reproduktive deler, mens papaya generelt er ene eller den andre; men "perfekt" (mannlige og kvinnelige) planter er også mulig.