Ulike bruksområder for Kalo anlegget

October 10

Ulike bruksområder for Kalo anlegget

"Kalo" (Colocasia antiquorum esculenta) er en spiselig plante dyrket i Afrika, sørlige Asia, Karibia og Sør-Stillehavet. Også kjent som "taro" og "elefant i øret", "kalo" er en populær avling i Tahiti og Hawaii der alle deler av planten brukes for mat og nyplanting. "Kalo" var den primære mat av innfødte Hawaii, brakt av polynesiske nybyggere til øyene via kanoer.

Legenden om "Kalo"

Kanaka Maoli, Hawaii innfødte, trodde at "kalo" var mest øverste og kraftige anlegget. Legenden Wakea (himmelen far) og Papa (moder jord) hadde en datter ved navn Ho ohokulani. Wakea had a child with Ho ohokulani som var dødfødt. De oppkalt sønnen dødfødt Haloa-naka og begravet. "Kalo" anlegget vokste fra spedbarnets kroppen og anlegget ble kalt Haloa (evig ånde). Den gamle Hawaii opprettet et ritual for å plassere en bolle av poi (dunker "kalo") i midten av bordet og tar svinger spise den. Poi ritualet symboliserer enhet ohana (familie) og deres forbindelse med ' aumakua (forfedre).

Kalo beskrivelse

Det var opprinnelig mer enn 300 typer "kalo" eller "taro," med 87 kjente varianter i dag. Varianter kan variere litt ved roten struktur, farger, lengde og blad. "Taro" er dyrket i myra områder, ved hjelp av strømmer vanning, eller som høy upland som 4000 fot. Anlegget er en flerårig og har lenge hjerte-formede blader som peker nedover. Stammer vokse fra et par feet til 6 fot høy, avhengig av variasjon og spiselig røtter som måles i fingrene. "To finger" poi regnes de. Hver del av anlegget er dyrket og forberedt for forbruk.

Kalo blader

Lau (blad) av "kalo" har flere bruker. Kylling og svinekjøtt er dampet i store blader å gjøre laulau. En annen tradisjonell rett er lū "au der bladene er kokt i vann inntil de bryte. Vannet dreneres og bladene er blandet med kokosmelk og kylling eller blekksprut. Bladene kan også tilberedes som kokt spinat og spist.

Kalo røtter

Røttene, kalt "kalo", og knoller er mest viktig og ernæringsmessige del av anlegget. Disse deler av anlegget kan bakt, dampet eller kokte og deretter potetmos med vann for å lage poi. POI kan spises umiddelbart eller gjæret i flere dager. Det er ofte lei å barna og eldre fordi det er lett å fordøye og en god kilde til vitaminer og karbohydrater.

Kalo kroner

Når bladene og røttene er kuttet av, står huli (krone) av anlegget. Denne delen av anlegget er viktig fordi det er plantet hvor det vil etablere nye rotsystem. De nye anleggene er klar høstes innen 6 til 12 måneder.

Hensyn og annen bruk

Det er viktig å merke seg at "kalo" ikke kan brukes rå. Anlegget har kalsium oksalat, irriterende til hals og munnen, som er brutt ned av varme. I tillegg til sine kulinariske bruker brukes selv "kalo" gjørma til å lage svart farge kapa Cloth.

"Kalo" eller "taro" er dyrket i US Department of Agriculture anlegget hardførhet soner 8 til 10. En enkelt lyspære vil vokse fra 3 til 6 fot høy og sprer 3 til 6 fot. Planter foretrekker moderat eller svært fuktige jorden i delvis skygge eller full sol. "Kalo" kan også dyrkes i grunt vann. Mens planter kan stå i jord som en flerårig, bør pærer være gravd opp i områder der temperaturen synker under 45 grader i høst og vinter. Anlegget er en aggressiv dyrker og anses invasiv i enkelte områder.