Ulike arter av Teak tre

January 24

Ulike arter av Teak tre

Potet (teak) familien har tre medlemmer. Av disse tre brukes eneste til kommersielle formål. Den har en høy markedet verdi brukes til ulike tømmer produkter. De andre to artene ikke brukes kommersielt og anses truede. Alle tre arter finnes i Asia.

Typer

Tectona grandis eller teak er en kommersiell darling med tre som er holdbare og svært motstandsdyktig mot sopp og insekter. De to gjenværende artene er Tectona philippinensis eller Filippinsk teak og Tectona hamiltoniana eller Dahat teak.

Geografi

Tectona grandis er innfødt til India, Laos, Burma og Thailand. Det er oppdrett i tropiske land over hele verden. Filippinsk teak er innfødt til Filippinene og er begrenset til filippinske øyene Iling og Luzon. Dahat teak er innfødt til Myanmar og er begrenset til Myanmar's "tørr sonen."

Identifikasjon

Dahat teak har en koffert som kan vokse opp til 26 fot i høyden og en diameter på ca 27 tommer. Bladene vokser vanligvis i klynger av tre og blomster rekkevidde fra hvit til blek blå. Treet blomstrer fra juni til August. Filippinsk teak vokser til ca 49 fot med blader som måler 3 til 6 inches lang og 1-3 inches bredt og har hvite blomster. Tectona grandis er den største av de tre måle opp til en høyde på 115 fot. Bladene er enkle og blomstene er hvite.

Funksjoner

Tre av Tectona grandis brukes i skipsbygging, jernbaner, møbler, skap gjør og diverse andre kommersielle formål. Dahat teak er ikke en viktig tømmer tre men brukes lokalt for drivstoff og konstruksjon. Filippinsk teak brukes for huset innlegg og generell konstruksjon, men er ikke en viktig tømmer tre heller. Både Dahat og filippinske teaks har potensial til å bli brukt for teak formering, men videre forskning må gjøres.

Konservering

Alle tre arter av teak trær har behov for bevaring. Naturlige skoger av Tectona grandis har avtatt i de siste 50 årene med skogene som er truet av ulovlig hogst og andre typer skog ødelagt. Bare 4300 lever av filippinske teak forblir og antall Dahat eksemplarer er ikke kjent, men anses truet. Offisielle beskyttelsestiltak er fraværende for Filippinsk og Dahat teaks.