Ulempene ved Sweetgum

October 1

Ulempene ved Sweetgum

Sweetgum (Liquidambar styracifua) er en høy løvtre, brukes kjekk mørk-grønn skygge baldakin og vakre høstfarger gult, rødt og lilla. Det er hardføre i US Department of Agriculture soner 5 til 9, vokser i mange typer fuktighet forholdene og er sjelden plaget av skadedyr eller sykdom problemer. Mens sweetgum er det meste uten problemer, har det noen faktorer som huseiere bør ta i betraktning før planting en.

GumBalls

En feil som plager folk mest om sweetgum treet er hundrevis av 1-1/2 tommers diameter spiky seedpods den faller fra tidlig på vinteren til våren. Metoder for å bekjempe disse liten gumballs er å fjerne dem gjennom ulike metoder for raking eller støvsuging og bagging eller prøver en kjemisk kastrering i treet for å hindre frukt formasjon. Når alle andre løsninger mislykkes, er fjerne treet og erstatte den med en resultatløs sweetgum (Liquidambar styraciflua "Rotundiloba") en effektiv permanent metode å løse gumball problemet.

Størrelse

En fullvoksen sweetgun kan nå høyder på 75 føtter eller mer og har en baldakin spredning av minst 50 fot. Dessverre mange steder i urbane kan størrelsen på treet utgjøre problemer. Tett skyggen krymper ofte ut noen gress eller understory beplantning, gjør det vanskelig å vokse noe under treet. Huseiere plante sweetgum bør bestemme alternativ bruker for eksempel et sitteområde eller selv en lekeplass sted under treet. I tillegg kan høyden og bredden skade bygninger, kraftledninger eller andre hindringer møter. Det eneste rette er i dette tilfellet å fjerne treet og plante et mindre, mer egnet tre for plasseringen.

Rotsystem

Sweetgum har en grunne, invasiv rotsystem. Store røtter bryte fortau, dempe, stiftelser og innkjørsler i urbane områder og produserer raskt voksende suckers som er vanskelig å fjerne. Plantet steder, topp-fôring røttene konkurrere med andre typer plantings for fuktighet og generelt vinner, som resulterer i død eller nedgang for resten. Grunne rotsystem betyr også sweetgum er mottakelig for lengre perioder med tørke, krever ekstra vanning i utvidet tørre perioder. Den eneste fungerende løsning for noen av disse problemene er riktig å finne treet til steder som er stor nok til å støtte den. Husk gjennomsnittlig regelen for tree root spredning er to ganger høyden av treet.

Sprø

Sweetgum bagasjerommet og lemmer struktur er veldig skjør, gjør dem enkle å bryte ut i uvær. Tung snø eller is storm kan forårsake alvorlige brudd på lemmer og høyhastighets windstorms kan feste trestammer i halvparten. Plantet i mildere klima, viser denne skjørhet ikke så mye av et problem. Huseiere trenger bare å rydde opp små brutt lemmer til tider men de i flere tøffe forvitret klima bør ta denne skjørhet i betraktning før planting en sweetgum.