Ulempene med glødende lyspærer

August 6

Ulempene med glødende lyspærer

Glødepærer har eksistert i en lang, lang tid. De er kjent, og avgir et lys som føles som hjemme. Det er noen ulemper til dem, skjønt, som er verdt å vurdere sammenlignet med andre belysning alternativer, som Kompakt lysrør (CFLs). Bekostning, miljøpåvirkning og begrenset fargeområdet for glødepærer kan alle være en faktor når du vurdere behovene hjemme belysning.

Besparelser

Den eneste ulempen med å bruke glødende lyspærer koster. De er sammenlignbare dyrere å kjøpe og bruk enn CFLs. Ifølge Popular Mechanics magasinet, hvis den gjennomsnittlige husholdningen i USA (som har 45 lyspærer) bytte helt til 75 watt CFLs, ville husholdningen spare $180 årlig på makt. Du kan også spare penger på kjøpesummen av pære, siden CFLs varer mye lenger. En analyse av Hinkle veldedige Foundation viser en spare $12.86 for en CFL pære Kjøp sammenlignet med en lyspære som CFL varer mer enn 13 ganger lengre enn den sammenlignbare glødende. Faktiske besparelser kan variere på grunn av pris- eller ytelse.

Miljø

Energisparing er en vinn-vinn-forslag. Glødepærer krever mer energi å kjøre. Mindre energien du bruker, jo mindre du bruker for strøm. Mindre elektrisitet som produseres (med mindre du er en av få husstander som får sin makt utelukkende fra fornybare kilder), mindre karbon og andre miljøgifter slippes ut i atmosfæren. Av ratcheting tilbake elektrisitet bruk, du holde disse elementene av atmosfæren.

Belysning alternativer

Hvis du vil ha bestemte farger lysets innredningen eller oppgave belysning, er alternativene begrenset. Fargetemperatur er mål av fargen på lys. Den kjøligere fargetemperaturen, mer rødt lys. Sollys har en svært høy, full spektrum lys. Nesten alle glødepærer på den lave enden av temperatur fargeskala, og dermed produsere en oransje-lignende glød. Mens behagelig gir andre belysning alternativer som CFL eller LED tilgang til et større utvalg av fargetemperatur. En CFL pære kan produseres for å etterligne en glødende, men også for å gjøre lys høyere opp i farge temperatur stigen, så lyset vises litt blåere og klarere. Det er også hele spekteret CFLs som, mens ikke så klar som sollys, produsere en ren lett egnet for oppgaver som å sy eller lesing.