Ukjønnet formering teknikker for Holly busker

January 10

Ukjønnet formering teknikker for Holly busker

Ukjønnet formering teknikker for holly busker (Ilex spp.) variere noe fra Art til art. Holly busker er generelt hardfør i US Department of Agriculture (USDA) plante hardførhet soner 3 til 10, avhengig av arten. Noen av dem vokse suckers, som kan være gravd opp og plantet et annet sted. Air-lagene fungerer også som en ukjønnetformering metode for de fleste hollies. En teknikk, skjønt, er ganske enkelt og fungerer godt for alle holly busker.

Borekaks metode

Holly busker kan gjengis med semi løvtre borekaks tatt mellom midten av juli og midten av oktober. Kinesisk kristtorn (Ilex cornuta), som er hardy i USDA soner 7 til 9, og japanske kristtorn (Ilex ospetannspinner), hardy i USDA soner 5 eller 6 til 10, kan også overføres fra løvtre borekaks tatt fra midten av November til slutten av mars. Overordnede busk må være sunn. Ikke ta borekaks fra hollies med chlorosis eller blad gulfarging, en tilstand forårsaket av vannressursene, næringssalter mangler, sykdommer, ekstreme temperaturer og skadet røtter. Borekaks tatt fra tungt befruktet hollies kan ikke danne sunne rotsystem. Borekaks tatt fra unge hollies er mer sannsynlig å heie vellykket enn borekaks fra gamle busker.

Beholdere og heie Medium

Heie containere bør være forberedt før du tar borekaks slik borekaks kan plantes umiddelbart. Bruk en lav-nærings, sterile heie blanding som drenerer godt og fukte det grundig før planting av borekaks. En rooting blanding som er en halv torv og en halv sand eller perlite fungerer bra. En 6 - eller 8-tommers diameter beholder som er minst 3 inches dyp er stor nok for to til fire borekaks. Større beholdere eller leiligheter kan brukes for flere borekaks. Borekaks må bli plantet langt nok fra hverandre slik at bladene ikke vil skyggelegge hverandre.

Skjæring og Planting prosedyrer

En skarp kniv eller pruners bør brukes til å kutte 4 - til 6-tommers biter av stammer fra endene av holly tidlig på morgenen. Bladene på bunnen 2 inches av hver kutte må fjernes. Gjenværende bladene kan trimmes tilbake med en tredel til halvparten så borekaks kan plantes tett sammen.

Borekaks er plantet 1 tomme dyp i fuktig rooting blanding og vannet å avgjøre jord. En mugge eller 2-liter brus i plast flaske med bunnen kuttet ut bør settes over borekaks å holde på fuktigheten, eller plassere borekaks beholder i en gjennomsiktig plastpose og åpne posen bunn. Borekaks bør settes i et lys varm direkte sollys med en romtemperatur på 65 til 70 grader Fahrenheit. De trenger å bli misted med romtemperatur vann hver dag eller hver dag og vannet hvis deres jord begynner å tørke.

Forankret stiklinger

Når borekaks har to til tre ½-tommers lange røtter, kan de være potted separat i 4-tommers diameter beholdere med jord-basert potting jord. De bør holdes innendørs i lyse, indirekte lys og har kontinuerlig fuktige jorden. De kan være plantet utendørs høsten hvis de er friske og voksende kraftig.

Alternative metoder

Holly busker som yaupon kristtorn (Ilex vomitoria), som er hardføre i USDA soner 8 til 10, kan overføres ved å grave opp deres sucker busker som vokser fra de overordnede busker røtter. Roten mellom en overordnet holly og sucker bør gravd opp våren og kutt 6 til 10 inches fra grønnskolling. Sucker kan deretter gravd opp og plantet i en ny plassering, akkurat som en ny holly busk. Denne teknikken bør ikke brukes for podet hollies fordi sugekoppene vil være lik de rootstock hollies snarere enn ønskelig hollies.

Metoden luft-lagene forplantning begynner såret en holly gren 1 til 1 ½ fot fra den grenen tips. Bladene er fjernet fra en 8-tommers lengde på stammen, og en skarp kniv brukes til å skrape av bark i en 1-tommers bred ring rundt grenen midt i delen ryddet. Såret er dekket med våt sphagnum mosen som er sikret med hyssing og pakket i en klar, plast brytes. Sphagnum mosen holdes fuktig til røtter kan ses gjennom plast brytes. Plastfolie og sphagnum mosen blir deretter fjernet, og grenen er beskåret av like nedenfor den nye rot-strukturen.