Typer utendørs planter

December 25

Det er ingen harde og raske regler for å bestemme hvilke planter hører "utendørs" og er "innendørs." Noen mennesker har store hus og nyte dekorere med store planter, inkludert trær. Noen planter begynne innendørs og bli flyttet ut når de når en størrelse som gjør dem upraktisk å opprettholde inni et hus. Som en tommelfingerregel pleier utendørs planter å være de som overlever i et bredt spekter av temperaturer og lysforhold. Mens som gjør noen planter dårlige valg for den store utendørs, etterlater en rekke som vil trives når plantet i hagen din.

Utendørs planter

Det finnes en rekke alternativer for dem som ønsker å forbedre utseendet på en gårdsplass, veranda eller verftet. Valgene for utendørs planter spissrotgang, hekker og busker som kan brukes til å dekorere en sti til vannplanter å friske opp et utendørsbasseng eller foss. Noen foretrekker blomstrende planter som kan plasseres i dekorative boksene utenfor deres Vinduer, mens andre ønsker å plante trær for å gi skygge og beskyttelse fra vinden. Når det gjelder utendørs planter, begrenses bare av hvor mye plass har du til å arbeide med og klima du bor.

Woody planter

Utendørs planter i USA vanligste kategorien er woody planter. Dette er planter som har tilpasset for å overleve fra ett år til neste ved å dyrke et beskyttende lag av tøffe bark. De inkluderer busker, trær, roser og ranker og kan kjøpes i én av tre måter: i beholdere, balled og burlapped eller som bare røtter. Den beste metoden for planting woody planter utendørs avhenger på måten som de ble pakket.

Sengetøy planter

Sengetøy planter er ikke-woody planter som ettårige, grønnsaker, stauder, biennials og urter. Med unntak av grønnsaker brukes de utendørs for å lage visuelle ved plasseres ved siden av tilhørende busker og trær. De er kjøpt i frø pakker, starter Potter eller hengende kurver. Når kjøpt, burde de være holdt utendørs i en delvis skyggelagt til forutsettninger de rette plante dem. Hver sengetøy anlegget har egen beste lysforhold og tiden av året for optimal vekst.

Pærer

Pærer er utendørs planter som har en kjøttfulle, underjordisk lagring struktur. De har en periode med vekst etterfulgt av et punktum uvirksom. Pærer som blomstrer om våren er plantet forrige høst, mens de som i sommer er plantet tidlig om våren, når all fare for frost har gått. Populære pærer inkluderer påskeliljer, tulipaner og liljer.

Sukkulenter

Sukkulenter er planter som lagrer vann i sine blader, røtter og stengler. Denne ekstra vann gir ofte anlegget et hovne, kjøttfulle utseende. Deres vannbesparende gjør sukkulenter et populært valg for utendørs plante i tørr, øde områder, hvor høye temperaturer og lav regnskyll tvinge planter å lagre vann for å overleve det harde klimaet. De mest kjente sukkulenter er kaktus, som kommer i mange størrelser og former, og aloe vera-planten, som er populært for sin medisinsk bruk.

Vannplanter

Akvatiske planter kan kategoriseres som enten emergent eller submergent. Emergent planter har sine røtter plantet i bunnen av vannet, men har planter som stiger opp over vannflaten. Emergent planter ofte funnet i friluft inkluderer cattails, siv og pilspisser. De gir mat for noen under vann skapninger og ly for små vannlevende dyr som frosker og muskrats.

Submergent planter ligger helt under overflaten av vannet. De har myke stammer som hindrer dem fra flytende til toppen. Vanlige typer submergent planter inkluderer pondweed og tang.

Betraktninger

Når du har sett over ulike utendørs planter, har du fortsatt å vurdere plass og klima der anlegget vil leve.

Når du har fått de slags utendørs anlegg som rom og klima der det vil leve, vil du være klar til å vokse.