Typer Tuber planter

April 21

Typer Tuber planter

Tuber planter lagre næringsstoffer i fortykket underjordiske vekster. Knoller av mange planter, inkludert poteter, Jerusalem artisjokker, cassavas, taro røtter og yams, er viktige matvarer i store deler av verden. Noen planter med tuberous røtter er dyrket for prangende blomster vises over bakken, som noen anemoner, begonier og georginer. Tuber planter er dyrket ved å plante hele knoller eller deler av tuber.

Knoller

Knoller er tykkere delene av stilkene ligger det meste under bakken, blir en hvile scene noen planter. Knoller har minimale skallene med knopper, noen av hvilke knopper kan vokse til en ny plante. Poteter og Jerusalem artisjokker er sant knoller. Noen planter, som er faktisk tuberous røtter eller rotstokker ligner knoller, er ofte referert til som knoller. Georginer, for eksempel tuberous røtter--dvs røtter som er tykkere og ser ut som knoller, og kalles knoller.

Poteter

Potet er en sann tuber mye dyrket som en mat avling, både kommersielt og hjemmesiden hage. Det er hundrevis av navngitte varianter av poteter. Kjøtt eller huden av knoller kan være rød, hvit, brunt, gul, gull, blå eller lilla. Poteter kan ha en høy eller lav stivelse innhold, som bestemmer deres kulinariske bruk. Lav-stivelse poteter, som mange røde-skinned varianter, er kremaktig i tekstur og holde formen når kokt. Høy-stivelse poteter, som rødbrun, har en kornete eller melete tekstur og brukes for bakervarer, mose eller French-frying. Hvit-skinned poteter kan ha høy eller lav stivelse innhold og anses multipurpose. Potetgull behandles kommersielt fra visse hvite poteter.

Andre Tuberous matvarer

Taro roten er faktisk en corm i stedet for roten av planten. Taro skal tilberedes for å bryte ned den kalsium oxalate den inneholder, som er et crystallike materiale. Taro er høy i kalsium og en stift i Hawaii dietten. Søtpoteter og yams er allment dyrket knoller. Stachys affinis, eller kinesisk artisjokk, er en tuber vanligvis dyrket og spist i Belgia og Frankrike. Den inneholder tetrasaccharide stachyose, en sukker, snarere enn stivelse. Jordskokk er i solsikke familien, og det er en Nord-amerikansk innfødt. Kassava og jicama er inkludert blant tuberous matavlinger.

Prydplanter

Blomstrende knoller inkluderer Blåveis asiaticus, eller persiske Blåveis, og de tuberous anemoner, A. coronaria og en x-fulgens. Blåveis og anemoner er i buttercup familien. Tuberous begonier blomst i lys rosa, gul, rød, kremer og appelsiner alle sommer lenge i et skyggefullt sted. Caladium knoller produsere store bladene av dekorative planter for hjem hage i rosa, røde og greener. Canna liljene er ikke sant liljer, men lilylike blomster på høy, tropiske utseende løvverk vokser fra knoller. Georginer vokse fra tuberous røtter. Geophytes, eller mat-lagring rammen eller rot strukturer av mange planter, omtales som knoller i bøker, kataloger og informasjon nettsteder.