Typer trær med vridd badebukser

May 24

Vandrende en moden skog kysten redwoods, sukker maples eller bottomland cottonwoods, er din Hovedinntrykket ofte imponerende retthet av fat stammene. Men i andre arter og andre vilkår, badebukser er ofte villere karakter: ridd boles og knotter eller veritably vridning mot himmelen. Nesten alle treet kan vokse i vridd mote gitt ambient faktorer, mens visse typer vanligvis express vekst skjemaet.

Einer

Ulike typer einer dekke enorme expanses av ødelagte terreng som liten busk-trær. De definerer funksjoner av lava slettene i Sentral Oregon, for eksempel hvor de danner forkrøplet skogsområder i skyggen av kaskader. Mange, som western og Utah einer, kan vokse vridd, knudrete badebukser, fremme en scraggly, bred-kronet utseende. Noen tykke-trunked veteraner kan være flere hundre år gamle.

Hawthorns

Hawthorns, som andre medlemmer av Rosefamilien, vokse ofte som vridd busk som trær. Heftig burls av gamle hawthorns låne stammene tegnet nesten sikksakk. En stubbe eller hekk av eldre hawthorns kan være et belte av mørket i ellers åpen, solfylte terreng. Ikke bare ropey stammene men thorn-piggdekk kvistene gi dette mikro-økosystemet en sammenfiltrede karakter.

Liten Maples

Ofte vridd stammen av japansk maple er en av de viktigste kjennetegnene og en av grunnene til det er så ettertraktet i hager og plener. En Nord-amerikansk er relativ, vine maple, viser en lignende vekst form.

Pacific Madrone

Dette tropiske utseende arter områder opp Nord-amerikanske vestkysten fra California til langt sørlige British Columbia, og det også vokser i tørre habitater av interiør daler og fjell foten. Som vine maple vokser dette større, tykkere, evergreen treet ofte under luftig trær som Douglas fir, svelge og Oregon hvit eik. I slike blandet skogsområder, det ofte manifesterer seg som en svingete treet, sine crimson, peeling bagasjerommet vakkert rislet.

Stresset trær

Bartre og bred-leaved trær vokser i værharde av high-fjellet timberlines ofte viser dramatisk contorted badebukser, et svar til å bite vind og vedvarende snowpacks. Det samme gjelder for trær utsatt for kroniske salt vindkast av havet. De berømte Monterey sypresser i California, på Pacific NES, har buede trestammer og ujevn, flat-topped kroner.