Typer syriner

November 2

Typer syriner

1750 funnet felles syren flette fra Øst-Europa egnet vekstforhold i kaldere regioner i USA. Eksisterende merknader på dyrking av syriner både Thomas Jefferson og George Washington viser tidlig populariteten til disse energisk, duftende busker. Franske dyrkere utvidet omfanget av den vanlige lilla i det som er kjent i dag som fransk hybrider. Over 20 arter av lilla eksisterer, to fra Europa, resten fra Asia.

Vanlige syriner inkludert fransk hybrider

Med rosa, blå eller hvite blomster er duften av Syringa vulgaris legendarisk. Denne sterke busk kan nå 20 fot høye og nesten like bred ved forfall. Alba er den hvite. Hundrevis av franske hybrid varianter blomstrer vanligvis senest arter, med større enkle eller doble blomster. President Lincoln er periwinkle blå. Miss Ellen Wilmott har doble hvite blomster, og følelsen er vinrød med hvite kanter. Skjønnheten av Moskva har dobbel hvite blomster åpning fra rosa knopper, Krasavits Moskvy åpner hvitt fra lavendel blomsterknopper. Descanso hybrider, avlet for milde vintre, inkluderer lavendel Lady og Angel White. Om et dusin av disse hybrider har blitt avlet for å lykkes i US Department of Agriculture soner 7 til 9.

Persisk og koreanske syriner

Den persiske lilla er en mindre busk 6 til 8 fot høye og brede, med en elegant, overordnede skjemaet. Blek fiolett, veldig duftende blomster skjemaet på tidligere års vekst langs grenene. Koreansk lilla Syringa pubescens patula Miss Kim har tett vekst 8 til 9 fot høy og bred. Blek blå duftende åpne fra lilla knopper om en uke senere våren enn vanlig syriner. Burgunder høst løvverk gir utvidet interesse. Dverg koreansk lilla S. meyeri Palibin er en kompakt busk 3 fot høy med duftende "purpley" rosa blomster. Persisk og koreansk syriner dyrkes med hell i USDA soner 3 til 7.

Kinesisk syriner

Den kinesiske lilla er en hybrid skapt av overgang S. vulgaris med S. persica (persisk syriner). Dette tidligste av hybrid syriner faktisk stammer fra en hybrid frøplante funnet i Rouen, Frankrike i 1777. Selv om det kan nå 15 fot høy, er det vanligvis er nærmere 10 fot. Prangende, duftende blomster er 4 inches til 6 inches lang og blomst i overflod begynner tidlig i mai som varer en uke eller to. Den kinesiske lilla er egnet for voksende i USDA soner 3 til 7. Som de fleste syriner, kan det være underlagt pulveraktig mugg.

Japansk tre lilla

Japansk tre lilla (Syringa reticulata) er en stor busk fra Japan, nå 30 fot høy og opptil 20 fot bred, selv om en prøve i Nord-Dakota er 45 fot høy med en 39-fots baldakin spredt. Med sin attraktive glanset rødbrun bark, kan det være dyrket som en busk eller som en enkelt-stammen treet. Blomstrer på ny vekst i våren, produserer den hvit, prangende musky-scented blomster klynger av opptil et foten lenge. Treet bærer også en attraktiv frukt for høsten og vinteren interesse. Sommer snø har lacy hvite blomster klynger. Elfenben silke er en kompakt form til 20 fot høye.