Typer sykdommer av innendørs planter

July 29

Typer sykdommer av innendørs planter

Akkurat som utendørs planter er innendørs planter mottakelige for sykdommer. Insekter, sopp og bakterier kan invadere røtter, jord og blader av potteplanter. Når planter er utsatt for høy luftfuktighet, uriktig ventilasjon eller overwatering, er de utsatt for sykdom.

Pulveraktig mugg

Pulveraktig mugg forekommer i houseplants når luften rundt dem er fuktig og det er dårlig ventilasjon. Hvis sykdommen blir fanget tidlig, kan anlegget lagres. Fjern døde deler av anlegget og flytte den til et sted med mindre fuktighet og bedre ventilasjon. Planter som er utsatt for denne sykdommen inkluderer roser, afrikanske fioler og begonier.

Wilts

Wilts er en sykdom som forstyrrer en plantens rotsystem. Sopp og bakterier vil utvikle i jord og deretter inn i anlegget gjennom røttene. Symptomer på denne sykdommen er bladene som vil eller blekne. Etter mottar ikke den ønskede mengden av vann, bli bladene til slutt brun. Å bekjempe sykdommen, kuttet de infiserte delene av anlegget eller plante den i en desinfiseres gryte.

Rot råtne

Rot råtne oppstår når en plante er overwatered og mikro-organismer begynner å utvikle i fuktige forhold. Stilkene vil henge ned og vises som om de nød vann røttene og slå deretter grøtaktig eller brun. Anlegget kan faktisk falle. Hvis du fange denne sykdommen tidlig nok, du kan repot anlegget i nye jord og flytter det til en tørrere miljø. Felles houseplants utsatt for denne sykdommen inkluderer kaktus og sukkulenter.

Grå Mold eller Botrytis Blight

Botrytis lys oppstår når en plante har blitt overfylt eller må tåle høy luftfuktighet. Den oppstår også når døde deler av anlegget ikke er fjernet. Tegn for de inkluderer fuzzy grå vekst på anlegget. For å kurere en plante av denne sykdommen, fjerne bladene eller blomster som har mold. Vann anlegget mindre og holde den i en tørrere miljø.

Nematoder

Nematoder er små skadedyr som angriper planter ved å grave inn i vev av røtter eller blader. Tegn på nematoder inkluderer mangel på vekst eller wilting. Bladene begynner å miste sin farge på grunn av nødvendig mineraler. Hvis det er en plante, kan anlegget også lenger blomstrer. For å bekjempe disse skadedyr, kan anlegget kreve repotting i nye jord. Før repotting, dobbeltsjekke røttene for underskriver av nematoder.