Typer skjærebrett

August 30

Typer skjærebrett

Cooking Vis kokker er envied for top-of-the-line kjøkkenutstyr de har på sine salg. Dette gjelder ikke mindre til skjærebrett som noen av studio kjøkken er utstyrt med, fra innebygde slakter-Block setter til mot spenner marmor overflater som kan bare tørkes rene. På et mer realistisk notat betyr rekke skjærebrett tilgjengelig for den gjennomsnittlige husmor at du ikke trenger å bruke en formue på en modell som vil gi deg pålitelig år.

Tre og bambus skjærebrett

Skjærebrett laget av tre har lenge vært et førstevalg med mange kokker, for sine visuelle og holdbarhet. Debatten fortsatt som om tre skjærebrett er mer hygienisk enn boards laget av andre materialer, og som inkluderer muligheten for at noen bakterier som finner tre blir fanget det og dør fordi det ikke kan gjengi. Tre skjærebrett er tilgjengelig i mange stiler, størrelser og tykkelser. Boards laget av slutt-korn eller flat-korn tre motstå skrape og er lett på kniver, som er boards laget av bambus. Tre og bambus er ikke oppvaskmaskin, imidlertid, og begge må bli krydret regelmessig med slakter blokk eller kutte styret olje å forsegle sine overflater og gjøre dem mer motstandsdyktige mot bakterier.

Plast brett og Mats

Skjærebrett laget av plast generelt oppvaskmaskin og, i motsetning til trebord, kan være fullstendig nedsenket i varmt såpevann grundig. Mens plast overflaten kan kjedelig kniver over tid, plast bord ikke trenger å være krydret regelmessig som trebord, og noen har teflonbelagt pads under dem å holde dem på plass på kjøkkenbenken. Plast skjærebrett er solgt i fargekodede sett som angir en annen bruk for hver farge, for eksempel blå for kjøtt, gul for fjørfe og grønn for grønnsaker. Dette systemet reduserer kryssforurensning som kan oppstå hvis bruker samme skjærebrett for alle typer matvarer. Mens faktisk ikke brett er plast kutte matter lett å lagre, rengjøre og bruke. Det er antatt at bakterier er vanskelig å fjerne fra plast skjærebrett, et problem som kan løses av grundig rengjøring med blekemiddel-basert løsning.

Glass og stein skjærebrett

Alle materialer som brukes til å produsere skjærebrett, er glass den minste porøs og mest immun mot forurensning. Laget av herdet glass, disse styrene ikke bryter eller knuse, er varmebestandig og ikke absorberer flekker eller mat lukt. Stein skjærebrett dele lignende funksjoner, inkludert enkel rengjøring, men som glass, deres svært glatte overflater egner ikke seg godt til skjæring, som kniver pleier å skyve, sløver bladene i prosessen.

Velge et skjærebrett

Holde flere ting i tankene når du velger et skjærebrett. Vurdere hvor mye du ønsker å bruke basert på hvor mye matlaging du gjør, hvor mye counter plass du har å jobbe med og hvis vasken er stor nok til å håndtere styret for grundig rengjøring. Også vurdere om du har tid og ressurser å ta vare på en treplate, inkludert krydder det regelmessig, eller hvis et mer disponibel alternativ, som plast, ville være et bedre valg. Til slutt bestemme hvor mye estetikk sak til deg, og om du ønsker et bord som passer ditt innredning eller bare en som du kan skjule i en skuff når den ikke er i bruk.