Typer selvklebende lim for plast

December 16

Typer selvklebende lim for plast

Alle lim lim er ikke like. Det finnes flere typer selvklebende lim for plast på markedet i dag og de er alle designet for forskjellige programmer. For eksempel vil liming plaststøping tilbake til en båt kropp kreve en annen lim enn liming et barns plast leketøy tilbake sammen. Vite forskjellen hjelper.

Epoxy limet

Epoxy lim består av to deler: harpiks og en Herder. Disse to deler reagere kjemisk når blandet sammen. Det er denne reaksjonen som produserer et veldig sterkt selvklebende bånd for nesten alle overflate. Epoxy lim generelt sett raskt, ofte i fem minutter eller mindre, men det er avhengig av temperaturen. På grunn av hardheten av obligasjonen opprettet av epoxy limet, bør fleksibel plast ikke være limt med epoxy lim.

Cyanoacrylate

Cyanoakrylatlim er enkel å bruke og et levedyktig alternativ for liming plast metall eller gummi. Cyanoacrylate er en fargeløs og høyelastisk limet. Sette opp tid for cyanoacrylate lim er raskt, ofte innen to til fem sekunder på gummi og opptil to minutter på plast overflater. En klar fordel å Cyanoacrylate lim er at de er vær og aldring motstandsdyktig. Overflaten forberedelser er nødvendig for god. Før du bruker, må overflater være fri for olje, fett og andre forurensninger.

Kontakt sement

Kontakt sement er effektiv allværs-lim som oppretter et sterkt bånd på mange overflater, inkludert plast. Kontakt sement bond er permanent og vanntett. Dette bestemte limet er også motstandsdyktig mot husholdning kjemikalier og faktisk bli sterkere som det aldre. Kontakt sement brukes for liming plast, laminater og plast skallfasetter og derfor er ofte brukt i gulv og Formica benkeplater. Vær oppmerksom imidlertid at kontakt sement er meget brannfarlig og produserer giftige gasser. Så bruke den i åpne områder med tilstrekkelig ventilasjon.

Acryl

Acryl er nyttig for liming både plast og forberedt metaller. Acryl er rask innstilling og innvirkningen motstandsdyktig. Andre fordeler av akryl lim inkluderer deres motstand mot vær, vann, olje og salt spray. Denne typen lim Herder raskt ved romtemperatur og er også effektiv i temperaturer fra 40 til 250 grader. Før du bruker, bør overflater være fri for smuss, fett, mold og andre forurensninger for god. Rengjøring overflaten med alkohol før limet anbefales.