Typer planter som har ingen skadedyr

January 26

Ingen anlegget er helt skadedyr-fri, men mange planter er sjelden plaget av insekter eller hjort. Disse plantene kan ha spesielle attributter, for eksempel lukt, blad tekstur eller torner--som avskrekke skadedyr, eller de kan vokse raskt og bli spesielt i stand til withstanding pest invasjoner med liten skade. Vurdere plantene som er innfødt til ditt område. Disse plantene har ofte utviklet trekk som tillater dem å overleve fattigste vekstforhold og pest problemer.

Aromatiske planter

Planter som produserer en sterk lukt generelt frastøte insekter, hjort og kaniner. I grønnsakshage, løk, gressløk, dill, er basilikum og timian sjelden plaget. Plante marigolds og nasturtiums gjennom hagen, også. Marigolds slipp forbindelser som avskrekke nematoder og de har også en krydret, litt ubehagelig lukt som kan avskrekke skadedyr. Plante catmint og lavendel i en flerårig seng å avverge skadedyr.

Blad tekstur

Hjort og kaniner generelt foretrekker planter med anbud, saftig blader. Planter med grov, tykke og fuzzy blader er mindre appellerende. Bred-leaved sukkulenter, som sedum, er et godt valg samt fuzzy planter som lakris anlegget og Lams øret.

Thorned planter

Torner og prickles avskrekke ikke alltid skadedyr, som i tilfelle av roser, som er elsket av insekter og hjort alike. Kombinert med andre attributter, men kan torner redusere skade. Berberis, Oregon druen holly, quince og yucca planter er sjelden plaget av insekter eller hjort.

Holdbarhet

Mange innfødte planter og noen ikke-innfødte, er motstandsdyktig mot insekter og andre skadedyr infestations. Disse plantene er vanligvis lite vedlikehold, tolerer dårlig jordsmonn, tørke og forsømmelse. Prøv Dagliljer, butterfly Luke, hardfør geranium, potentilla, blå tåke spirea, russiske salvie, salvie og Jupiters skjegg.