Typer Mold & mugg

March 10

Typer Mold & mugg

Mold og mugg er sopp og kommer i en rekke former. Begge har svært like egenskaper i måten de vokse og spre. Mugg er mold i en tidlig fase. Mold kan forårsake store helseproblemer hos barn, kjæledyr og eldre mennesker. Hvis en persons immunforsvaret er svekket, kan eksponering for mold lengre føre til døden.

Black Mold

Svart mold (Stachybotrys Chartarum) vokser på områder som har hatt vannskader, for eksempel en lekk slange eller flom av et hjem eller annen type bygget bygning. Denne typen mold er helsefarlig, forårsaker mange luftveisproblemer i mennesker og dyr. Det fører til kalde-lignende symptomer, hodepine, muskelsmerter og med døden til de med svekket immunforsvar eller langvarig eksponering.

Aspergillus Mold

Over 160 ulike arter av aspergillus mold finnes, og det er oftest funnet i hjem. Den kan trives i nesten alle forhold og vokser i ulike farger. Mold er i forårsaker infeksjoner i mennesker som krever hospitialization.

Fusarium Spp

Fusarium spp er en jord sopp som bor i en rekke planter. Det er også funnet i luftfuktere i hjem samt vann-skadet materialet slik et teppe, gips og kjellere. Fusarium kan forårsake hud, negler og øyeinfeksjoner hvis spores er inhalert. Det kan også føre en mer alvorlig reaksjon som kalles hemoragisk syndrom, som forårsaker indre blødninger, kvalme, diaré, eksem og oppkast.

Paecilomyces Mold

Paecilomyces er en raskt voksende mold ligner penicillin. Det er vanligvis hvit, men fargen kan endres med sin alder en semsket eller mye lysere farge. Den har en fløyelsaktig eller pulveraktig tekstur og legger flatt mot materialet den vokser på. Det er funnet i vann-skadet materialer av bygninger, papirprodukter, gips, tepper og PVC rør.

Pulveraktig mugg

Pulveraktig mugg er en sykdom som enkelt sprer seg på planter. Flekker av grå eller hvit kraften som ligner talkum identifisere den. Det er vanligvis funnet i klima som er varmt og tørt.

Dunete mugg

Dunete mugg finnes på grapevine blader og er identifisert av sporer av gul og lys grønne prikker på bladene. De kalles også olje flekker på grunn av fet utseendet de viser på bladene.