Typer midten breddegrad klima jord

June 1

Typer midten breddegrad klima jord

Jordsmonnet er livgivende tepper til de fleste av verdens økosystemer, gir næringsstoffer til levende organismer og behandling døde for å resirkulere sine komponenter. Består av nedbrutte steiner, sedimenter, vann, luft og organisk materiale, av deres dannelse og produktivitet avhenger topografi, klima og tid. Godt utviklet jord danner forskjellige sjiktene kalt "horizons"; forskere definere disse gjennom loddrett tverrsnitt kalt "profiler." Amerikanske klassifisering skjema kategoriseres ulike midten breddegrad jord basert hovedsakelig på horisonten struktur og sammensetning.

Alfisols

En av de mest produktive jord for jordbruk, Alfisols er vanlig både i midten og lave breddegrader, dekker en god del av Midtvesten og også brede områder i Europa og Asia. De utvikle ofte under landskap av moderat klimatiske egenskaper - verken spesielt våt eller spesielt tørr, eller spesielt varm eller kald. Men svært variabel i profilen, viser Alfisols ofte lys-hued øvre horisonter og en undergrunnen laget av leire.

Ultisols

Ultisols, felles for det sørøstlige USA, en del av nordvestkysten og andre svært spredte midten breddegrad steder (samt noen lav-breddegrad de), er i hovedsak dypere weathered versjoner av Alfisols. Som TL McKnight notater i sitt 1999 boken "Fysisk geografi: A landskapet forståelse", kan Ultisols være den ultimate formen for Alfisols. Etter å ha gjennomgått mye utvasking av næringsstoffer, Ultisols tendens til å være Sure og lite humus, ofte skjær rødt i sin øvre horisont av aluminium og jern.

Andisols

Andisols er små jord, hovedsakelig knyttet til avsetninger av vulkansk aske. I midten breddegrader, er de funnet på steder som Japan og en bred skjærer av amerikanske Northwest. Vanligvis mørkt i sin øvre del, Andisols viser ofte utydelig profiler.

Mollisols

Mollisols er den viktigste jord av store gresslettene interiør Nord-Amerika og Eurasia og sørlige Sør-Amerika. Deres mørke øvre lagene er rike med humus, og på steppe, er fylt med omfattende matter av gress røtter. Mollisols er kanskje den mest produktive av verdens jord, attraktive meitemark, store beitende dyr og jordbrukere alike.

Aridisols

Hvis Mollisols definerer jord av midten breddegrad steppene, Aridisols er jord av ørken og tørre land verden. De ligger nær en femtedel av planetens terrestriske areal, deres sandete, tørr og alkaliske karakter fra lav regnskyll. I Nord-Amerika dominerer de deler av vest og mye av Southwestern USA og tilstøtende deler av Nord-Mexico.

Entisols

Entisols har dårlig utviklet horisonten profiler. I mange tilfeller dette er fordi jord er svært ung: deres deltagende komponenter ble avsatt sist og horizon-making prosesser har ikke hatt nok tid til å sortere dem, egentlig. Men andre Entisols kan ha lite horisonten definisjon for annet anledninger påvirkning av et spesielt kaldt klima. I midten breddegrader i Nord-Amerika er Entisols mest fremtredende i deler av Great Plains og Intermountain West.