Typer lys for vokser orkideer

September 25

Typer lys for vokser orkideer

Den vanligste grunnen hvorfor orkideer ikke blomstre er fordi de ikke har nok lys. Mens orkideer varierer i sine lys krav avhengig av arten, trenger de fleste orkideer ca 12 timer med lys hver dag. Type lys din orchid vokser under påvirker hvor godt det kan utføre fotosyntesen, de kjemiske prosessen bruker å konvertere karbondioksid til mat. Det påvirker også blomstrende.

Glødende lys

Glødende lys er den vanligste typen av lys i de fleste hjem. De produserer mange av rødt lys og infrarødt lys, men lite blått lys. Planter trenger både rødt og blått lys utfører fotosyntese. Blått lys er også nødvendig for blad vekst, mens rødt hjelper stimulerer blomstring og påvirker modning. Infrarødt lys spiller også en viktig rolle i blomstring. Hvis du vokser orkideer under glødende lys, må du holde lysene minst 2 fot unna anlegget å unngå brennende bladene. Glødende lys genererer mye varme. For å gi blomster nok blått lys, vil du sannsynligvis måtte bruke noen lysstoffrør.

Lysrør

Lysrør produserer kule hvitt lys som ikke brenne plantene. De er økonomisk, og pærene vanligvis trenger bare å være erstattet hvert par årene. Men er mange lysrør lav-watt lamper som ikke avgi nok lys til å tilfredsstille selv dårlige orkideer. Lysrør produserer mye blått lys, men mange avgir ikke mye rødt. Noen lysrør er bredt spekter lys som både rødt og blått lys.

Høy intensitet lamper

Høy intensitet lamper kreve spesiell belysning inventar som kan håndtere strømkravene til disse lamper, som spenner fra 100 til 1000 watt. Høy intensitet utslipp pærene er dyrt å erstatte, koster mellom $35 og $100 hver, og vanligvis rundt to år. Disse lysene er designet spesielt for voksende planter som krever intens lys, og de er veldig effektivt, men de produserer mye varme. De to vanligste høyintensiv lamper er høytrykks natrium og metall metallhalid. Du kan vokse orkideer under begge, men de vil gjøre bedre med metall metallhalid pære fordi det gir et bredere spekter av lys.

Intensitet

Lysintensiteten måles i munn-lysene (fc). En foot-candle er mengden av lys produsert av et stearinlys i en avstand på en fot. Utendørs lysnivået på en lys sommerdag er mer enn 10.000 fc. Dårlige orkideer som Masdevallia, Miniatures, Paphiopedilum og Phalaenopsis trenger 1000 til 1500 fc lys. Vokse dem i vinduskarmen i en øst-vinduet, innen en fot på en west vinduskarm eller innenfor Ben av en Sør vinduskarmen. Moderat lys orkideer som Miltonia og Zygopetalum trenger 1500 til 3000 fc og kan dyrkes i vinduskarmen av vest-vinduet eller innen 1 fot i en Sør vinduskarmen. Lys orkideer som Cattleya, Cymbidium, Dendrobium og Vanda må 3000 til 4500 fc. Vokse dem en Sør vinduskarmen eller innen 1 fot i en Sør vinduskarmen, men sørg for at de ikke mottar noen direkte sol i den midtre delen av dagen.