Typer lønnesirup fordampere

July 18

Typer lønnesirup fordampere

Maple sirup er en av de eldste naturlige matvarerne produsert i Nord-Amerika, Pennsylvania State University statene i revidering "Lønnesirup produksjon for nybegynnere." Maple sirup er laget av utdrager vannet fra rå lønn sap. Fordampere er maskiner som fjerner vann fra sap. Det finnes ulike typer fordampere utføre denne funksjonen.

Potten og peis

Den mest grunnleggende utvinning metoden innebærer bruk av en kraftig pott og en åpen ild eller gass rekkevidde. Denne råolje teknikken kokende lønn sap effektivt fjerner vannet og produserer lønnesirup. Det brukes vanligvis for små mengder av sap Hentet fra en eller to trykk. Enkeltpersoner koke saft utenfor over åpen ild i stedet for på komfyren på grunn av den betydelige mengden damp oppvarming sap produserer.

Brann-antent fordampere

Kommersielle lønnesirup produsenter bruker en høytrykks filtreringssystem for å skille vann fra sap i en prosedyre kalt omvendt osmose. Imidlertid må sap kokes for å gi den en syrupy konsistens. Dette gjøres ved hjelp av en kommersielt produsert fordamperen. Tilnærmingen er det samme som en pott, men en kommersiell-grade fordamperen er mye større håndtere volumet av sirup som trengs til produksjonen. Det består av en stor kjele som sitter på en brennkammer (også kjent som buen) med en flamme nedenfor.

Elektrisk fordampere

Ifølge Connecticut Maple, en organisasjon dedikert til å støtte statens lønnesirup industri, avhengige visse sirup produsenter av kommersielle-grade fordampere som er elektrisk drevet. En panne sitter på en bue og varmen kommer fra strålende varmen levert av CoILer.

Forbrenning kamre og pre ovner

Webområdet Wisconsin energieffektivitet og fornybare ressurser (del av University of Wisconsin) sier at nyskapende fordampere inkluderer en forbrenningsmotor chamber og pre varmeovner. Forbrenningskammeret er en lukket varmeelement som øker overføringshastigheten av varme, påskynde sirup gjør prosessen. Fordampere med pre varmeovner resirkulere dampen fra en fordamperen kjelen Forvarm sap som det går inn i pannen. Dette ekstra trinnet forbedrer effektiviteten på fordampningen prosessen med så mye som 15 prosent, ifølge University of Wisconsin.