Typer Logging utstyr

March 16

Også forberede tømmer, logging omfatter prosessen med felling, trimming og transport trær. De fleste trær som logges er sterk og solid og krever en stor mengde fysisk styrke å kutte ned. For å lette arbeidet involvert i logging produsenter gjør ulike typer logging utstyr.

Feller Bunchers

Feller bunchers hjelpe klart lunder av trær. Samme maskin deretter stabler av felte trær på skidders for transport. Feller bunchers, når den brukes til å kutte mindre trær, bruke hydraulisk saks. Større trær er kuttet roterende sager eller Kjedesag kniver. Feller bunchers har to kabinettutforming. Lys og mellomstore maskinen har en traktor chassis med gummidekk, mens heavy-duty maskinen har en spores design som ligner en bulldoser. En hydraulisk kontrollert klemme hjelper holder treet mens bladene kutte gjennom den. Feller bunchers kan bare brukes av dyktige operatører.

Logg lastere

De fleste av trærne felte fra skogen lett måler 30 til 40 fot lang og veier et par tonn, noe som gjør dem rommets løfte dem. Logg lastere hjelpe løfte og stabling loggene. Logg lastere har en kabel fange, som er et par av jaws suspendert fra to kablene. Fange er koblet til en clutch hendelen og en gasspedalen som kan håndteres av operatøren. Noen modeller har også en kodelinje å fange rotere. Fange kan åpnes som en munn og falt over loggen og løftes gripe kjever lukket rundt loggen. Loggene få løftet og deretter stablet oppå hverandre på loggen lastebiler til transport.

Swing Yarder

Disse maskinene er i utgangspunktet brukes til å løfte tømmer som er tusenvis av føtter unna. Loggene kommer nært maskinen, kan de svingte sidelengs og gjort å ligge på sine sider, som gir maskinen navn. Utstyret har en skjeve tårnet som kabler henge nedover. Disse kalles chokers og krok på til loggene. Kablene er tatt rundt loggene og festet i slipknot mote. Dette er den enkleste metoden, som bruker to kabler. Andre komplekse konfigureringer har tre eller flere linjer. Loggene er plassert i landingen området fra der Logg lastere løfte og stable dem etter behov.