Typer lilla planter

February 12

Syriner er løvfellende blomstrende busker og trær innfødt til Asia og Europa med minst 500 varianter. De fleste syriner har hjerte-formede blader og store, duftende blomster klynger. De vokse fra 6 til 30 fot, avhengig av variasjon. Syriner blomster på våren, med blomster varierer i farge fra vanligste lys lilla blåaktig lilla til mørk lilla, lys og mørk rosa, hvit og gul. Syriner er duftende blomstrende landskapet planter som trives med en liten oppmerksomhet til plassering og voksende forhold.

Vanlige syrin

Vanlige syrin, syringa vulgaris, har stor buskete lilla blomster med en tykk parfyme. Det er mange kultivarer av felles lilac, inkludert spraglete og hvite blomster varianter. Vanlige lilla blomster våren i mai måned. Det er en busk som vokser opp til 10 fot høye innen få år optimale steder. Fullt sollys og godt drenert jord er de beste forholdene for vanlige lilla. Vanlige lilla er en busk som er tilpasset i landskapet som et fundament og screening busk eller en hekk plante.

Kinesisk syrin

Kinesisk lilla, syringa vs chinensis, er en hybrid av den felles lilla og cutleaf lilla, utviklet på 1700-tallet i Frankrike. Det er en busk med en avrundet vekst vane som vokser 12 fot rundt. Blomstene er lavendel farget og svært fargerike, bicolor ulike med lys lavendel blomster med dyp lilla sentre. De fleste av de kinesiske lilla variantene ble utviklet i 1800 og 1900.

Hyasinter syrin

Hyasinter syrin, syringa vs hyacinthiflora, er en hybrid lilla som løvverk viser en attraktiv Burgund høsten og med dyp lilla eller rosa blomster. Hybrid ble utviklet av Victor Lemoine i 1876 med doble blomster. Andre Jacinto lilla hybrid varianter med enkelt snittblomster ble opprettet senere. Hyasinter lilla varianter vokse opp til 20 fot høye. De er tidlig blomstrende syriner bedre egnet til varmere klima enn de med kalde vintre.

Tre lilla

Tre syriner er oppkalt etter sine tre-formet vekst og høyde, opp til 30 fot. De er innfødt til Japan og Kina. De vokser avrundet eller oppreist kalesjer på en enkelt stamme. Tre syriner har ovale blader stedet i hjerte-formede blader som de fleste av busk varianter har og attraktive skinnende rødbrun eller lilla bark. Tre syriner brukes i landskapet som vise ornamentals på grunn av sin størrelse, snarere enn skjermer eller hekker.