Typer jordsmonn kreves for Plantain dyrking i Nigeria

September 26

Typer jordsmonn kreves for Plantain dyrking i Nigeria

Bananer, også kalt plantains, trives i tropiske regioner. Varme temperaturer, lyse sol og tilstrekkelig fuktighet skape optimale voksende miljøer. Tropiske jord, er imidlertid ikke alltid egnet for plantain produksjon. Tropiske områder av verden, inkludert plantain produserende regioner i Sørøst Nigeria, viser ofte jord som næringsstoff dårlig, men med riktig behandling, jord kan fortsette å være produktiv.

Leirjord

Leirjord jord er best produserer jord fordi de inneholder en god økologisk uorganiske forhold. Organisk materiale, som råtnende planter og insekter, gi jord med luft, næringsstoffer og vann-beholder saken. Denne kombinasjonen av ingredienser, kombinert med mineral partikler, kan jord å være løs og frodig. I tropiske regnskoger er organisk jordsmonn grunne. Plantains vil trives i ett til tre år, men da dø fordi laget av organisk materiale er lett oppbrukt. For å unngå utarming, er det nødvendig å gi jord kompost og mulch.

Unge jord

Jord aldre. Umodne jord, som finnes i USAs Rocky Mountain West, er egnet for beite, men disse jord har svært liten næringsverdi og sjelden støtte landbruk. Afrikansk jord, derimot, har problemer med å støtte landbruk fordi de er for gammel. Etter år med solen og uttømming bryte disse jord ikke lenger skal ned mineraler til kjemikalier som kan plantene bruke. Denne jord vises røde og leire-lignende. Legger organisk materiale, som mulch og kompost, kan hjelpe bryte opp leire og tillate jord å holde på fuktigheten men jord strukturen er sterkt skadet. Jord testing er nødvendig for å fastslå gjødsel og endringer som er nødvendig for å forbedre denne jord. Innlemme kompost i jord, unngå over jobber og tilling jord og ikke planting avlinger i jord er en god måte å forynge jord, men prosessen kan ta år. En gang fullført, men vil plantains kunne trives.

Sur jord

Plantains trives i sur jord, måle i 5.5 til 6.5 området på pH-skalaen. Tropiske jord, ofte på grunn av sin tynne laget og høy rock innhold, i gjennomsnitt svært sure sammenlignet med andre jord. Par dette med at tropiske jord også avløp vann og du vil finne at tropiske jord, som finnes i Nigeria, støtter plantain trær godt. Likevel, siden den fruktbare jorden raskt forringer, høy-volum produksjon vil vare i ett til tre år, etter som tiden jord vil bli tømt.